Vijf redenen om dit jaar al over te stappen op elektrisch rijden

Magazines | Driesteden Business nr4/5 2023

Ben jij er serieus over na aan het denken om een elektrische auto aan te schaffen? Dan is dit artikel iets voor jou! Wij willen een aantal redenen geven waarom het rijden in een elektrische auto echt iets is waar je over na moet denken. We geloven niet alleen dat het goed is voor het klimaat, maar het is ook nog eens voordeliger dan de traditionele verbrandingsmotor. We gaan ons er eens in verdiepen.

Beter voor de schone lucht

Wie wil er nu niet in een schone stad wonen? Dankzij elektrische auto's is een schone binnenstad, zonder de benzine walmen en roet uit de uitlaten. Niet langer zullen er auto's in de zinderende hitte onder je raam voor het stoplicht staan te wachten. Daarnaast is het voordeel natuurlijk ook dat er een stuk minder geluidsoverlast klinkt van elektrische auto's. Is dat niet heerlijk allemaal?

Een stuk goedkoper

Het klinkt misschien wat ongeloofwaar-dig, maar het is wel echt zo: een benzine-auto is over het hele leven genomen een stuk duurder dan een elektrische auto. Dat heeft niet alleen te maken met de kosten van een liter benzine die de laatste jaren echt door het plafond is gegaan, maar ook heeft het te maken met het feit dat er bij een benzineauto makkelijker onderdelen stuk kunnen gaan. Er zijn bij een EV veel minder beweegbare onderdelen en er is dus minder slijtage.

Subsidie van de overheid

Wist je dat er in Nederland subsidies zijn voor mensen die elektrisch willen gaan rijden. Je hoeft bijvoorbeeld veel minder of helemaal geen wegenbelasting te betalen en ook krijg je korting op de aankoop van zo'n auto. Producenten van de auto worden ook flink gesubsidieerd. Al met al kan de overheid een groot percentage van de auto betalen.

Een EV wordt ook steeds beter

Waar je voorheen slechts 280 tot 350 kilometer bereik had op de teller, heb je nu elektrische auto's die wel 600 tot 800 kilometer kunnen rijden op ??n 'tank'. Je hoeft dus veel minder langs de weg te staan om je auto op te laden. Ook de technologie is erg sterk vooruitgegaan de laatste jaren. Een e-auto is meer een soort rijdende computer geworden. Je hoeft er nauwelijks meer wat te doen, zeker als je over de snelweg rijdt. De auto rijdt eigen-lijk helemaal zelf op die momenten.

Een EV laad je op steeds meer plekken op

Een andere reden om over te stappen op een elektrische auto is, omdat er in Nederland een steeds groter netwerk is van laadpalen. Ben je bijvoorbeeld van plan om een dagtrip te maken en je zoekt in Utrecht laadpalen, dan kun je op een website terecht om de laadplekken op jouw route te vinden. Zorg dat je nooit meer te lang op zoek bent naar een laadplek.

Zoals je ziet zijn er echt wel heel veel redenen om dit jaar nog over te stap-pen. Koop een mooie elektrische auto, verzeker hem goed en rij ermee rond om zoveel mogelijk geld te besparen.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by