Hoe maak je een succes van je bedrijf? Elke ondernemer zal die vraag op een andere manier beantwoorden. Sven Pinkster en Lisa Bos doen het op hun eigen manier met PartyCare. “Wij kunnen onze visie op ons cateringbedrijf in drie woorden samenvatten: kwaliteit, totaalconcept en maatwerk. Alles staat of valt met de kwaliteit van je diensten, daarnaast bieden we maatwerk. We ontzorgen onze klanten indien gewenst volledig, we beschikken daarvoor over alle materialen en faciliteiten. Het gaat dus veel verder dan de gerechten die we presenteren, je praat dan ook over de vlekkeloze organisatie, de entourage, de presentatie van je medewerkers en de sfeer op een evenement. Doel is om het je opdrachtgevers naar de zin te maken. Als dat lukt, als zij tevreden zijn, zijn wij dat ook.”
Sven Pinkster kookte al heel behoorlijk in allerlei restaurants, voordat hij aan de slag ging bij tweesterrenrestaurant François Geurds (FG restaurant) in Rotterdam. “Veel geleerd, hard gewerkt tot ik een zwaar ongeluk kreeg. Ik revalideerde, maar het ongeluk zette me aan het denken. Wil ik dit nog wel, want op tweesterrenniveau koken is topsport. Ik ging aan de slag bij cateraar PartyCare in Apeldoorn en dat beviel uitstekend. Nog steeds op niveau koken, met de beste producten, elke dag kwaliteit leveren, maar toch anders. Niet elke avond tot laat aan de slag blijven, maar regelmatig op tijd thuis en gewoon relaxter en flexibeler werken. PartyCare bestond al sinds 1997 en toen de eigenaar in 2019 besloot te stoppen, kon ik de zaak overnemen.”
Lisa Bos
Lisa werkte ook bij FG, maar in de bediening. “Maar toen werkte Sven er niet meer. We kwamen elkaar pas later in Deventer tegen. Na FG werkte ik als accountmanager in een horecagroothandel en ben ik daarna een eigen bedrijf gestart. Ik maakte luxe borrelplanken, Sven verkocht die borrelplanken aan zijn klanten. Zo kwamen we elkaar tegen.” Lisa weet wat het ondernemerschap vraagt. “Ik kom uit een ondernemersfamilie, mijn vader heeft een bedrijf in luxe zwembaden, andere familieleden hebben een standbouwbedrijf, of verzorgen muziek op feesten en partijen. We weten wat leidinggeven van je vraagt, het is ons met de paplepel ingegoten.”
PartyCare
Na zijn revalidatie ging Sven weer aan de slag. “Ik werkte onder andere voor een bedrijf in horecakeukens, maar de horeca bleef trekken. Dat had ook te maken met mijn ambitie, ik wilde graag iets voor mezelf beginnen. Toen kwam PartyCare op mijn pad, eerst gewoon als kok en in 2019 werd ik eigenaar. PartyCare mikt met name op de zakelijke markt en daarin kunnen we aan vrijwel elke vraag voldoen. Onze klantportefeuille is breed, we werken bijvoorbeeld als vaste cateraar voor de lunch in een bedrijfsrestaurant, maar zijn ook de goede partij voor bedrijfsfeesten, zomer- of kerstborrels, barbecues, gewoon vrijwel alles op cateringgebied voor de zakelijke markt. Waarom juist voor die zakelijke markt? Als je product klopt en je kwaliteit dik in orde is, kun je bouwen aan een vaste relatie met een bedrijf. Jij wordt hun vaste cateraar, je wordt een vertrouwd gezicht. Zij kennen jou, wij weten wat de klant verwacht. Dat werkt fantastisch. Natuurlijk doen we ook bruiloften of feesten in de particuliere sector, maar dan komt een vaste relatie veel moeilijker tot stand, want zo’n opdracht is vaak eenmalig.”
Compleet verzorgd
PartyCare is gevestigd in Apeldoorn. “Daar bevindt zich onze keuken en hebben we onze opslag van alle materialen die we voor een evenement nodig kunnen hebben. Op dit moment zijn we trouwens druk op zoek naar uitbreiding, misschien een tweede locatie in Deventer, want daar zijn we beiden geboren en getogen.” PartyCare heeft zich in zes jaar ontwikkeld tot een specialist op het gebied van catering en dat gaat verder dan alleen eten en drinken. “Wij verzorgen een evenement van begin tot einde, van bediening, koks op locatie, tenten, muziek, meubilair, eigenlijk is ons geen wens te gek. Wij bieden complete arrangementen aan, zoals high teas, walking of sharing dining, maar ook onze barbecues zijn legendarisch. Zeker sinds we onze smoker hebben aangeschaft, dat is echt een succes.”
Eindejaarborrels
Lisa en Sven zijn niet alleen partners, ze zijn vooral een team. “Met onze ervaring in de horeca en het bedrijfsleven vormen we een goed team”, vertelt Sven. “Ik leg vaak de contacten, dan maken we samen een plan en zorgt Lisa voor de uitwerking. Tijdens een evenement is altijd een van ons aanwezig.” Lisa en Sven zijn druk bezig met de planning voor het einde van het jaar. “Langzaam maar zeker gaan we weer naar Kerst. Die periode is voor ondernemers al jaren een uitgelezen moment om hun medewerkers te fêteren. We hebben met PartyCare alle ideeën en de faciliteiten om de lijntjes met medewerkers weer eens aan te halen, om ze te bedanken voor hun inzet of gewoon om ze een keer extra in de watten te leggen. Dat kan bij ons op allerlei manieren, met een bijzondere lunch, een uitgebreide borrel, een high tea, high cocktail of high wine. Zo maak je van je eindejaarsbijeenkomst een feestje. En wij staan garant voor de perfecte uitvoering.”
driesteden - noord veluwe
Business
☰
bekijk overige regios
Noord-Limburg Business
Achterhoek Business
Rivierenland Business
Vallei Business
Utrecht Business
Driesteden Business
Arnhem Business
Nijmegen Business
Op de hoogte blijven van onze updates?
Driesteden Business nr4 2025
Cbt: 'Doelen behalen, niet alleen een diploma'ZERO55 wordt INDOOR55: 'Are you ready for some serious fun?' Merkbeleving is je kracht wat zegt jouw merk écht? Sven Pinkster en Lisa Bos over het succes van PartyCareOntdek de ambachtelijke wereld van stokerij Puur Smaack in Apeldoorn Van hype naar verplichting: AI-regels raken ook het MKBVan donker magazijn tot zelfrijdende vrachtwagenLeider met paardenkracht: scherp, confronterend en duurzaam in transformatieNieuwe koers voor Brona Apeldoorn Uitnodiging wijnproeverij najaar 2025Elfde editie van De Smaak van Deventer in de LebuinuskerkKlaarlicht: contracten versimpelen levert bedrijf winst op