Nieuws

19-05-2023 16:21

Heb jij het thuiswerken nog niet onder de knie?

Veel bedrijven hebben gemerkt dat hun personeel niet altijd op kantoor hoeft te verschijnen om hun werk te kunnen doen. Sterker nog; het tijdelijke thuiswerken zoals dat ten tijde van Corona nodig bleek te zijn, is voor velen een blijvertje geworden. Voor sommige werknemers is dit een zegen, voor anderen een vloek. Behoor jij tot die laatste categorie, dan is het goed om eens te kijken wat jij zo vervelend vindt aan het thuiswerken en waarom het nog niet helemaal lukt. Wij geven je daarom een aantal handige tips die niet alleen voor het thuiswerken handig zullen zijn, maar die je ook in de rest van je leven kunt toepassen. Lukt het je namelijk om je werk goed te organiseren, dan heb je daar in je vrije tijd ook veel aan. 

 

Zoek hulp

Een probleem van het thuiswerken is dat je het vaak helemaal alleen moet doen. Daardoor valt het meestal niet op dat je vastgelopen bent. De beste manier om deze vicieuze cirkel te doorbreken is door te zorgen dat je hulp zoekt. Dit hoeft niet moeilijk te zijn. Je kunt bijvoorbeeld een training thuiswerken gaan volgen. Tijdens deze training leer je hoe je overzicht krijgt over de taken die je moet uitvoeren. Wanneer dit overzicht namelijk ontbreekt, is het heel lastig om een goede planning te maken. Daardoor rommel je maar wat aan en dat geeft geen bevredigend gevoel. Vandaar dat je tijdens de training zult leren hoe je grip krijgt op je werkzaamheden. Weet je wat je moet doen, dan kun je een planning maken, vervolgens kun je gericht aan je taken gaan werken en uiteindelijk heb je je planning afgewerkt. Reken maar dat dat een goed gevoel zal geven. 

 

Effectief werken 

Veel mensen werken wel, maar van effectief werken is niet altijd sprake. Het kan zijn dat je namelijk heel veel tijd in een project stopt dat eigenlijk niet zo veel tijd nodig heeft. Als je op kantoor zit, moet je je tijd toch uitzitten, maar thuiswerken vraagt om effectief werken. Tijdens de time management training leer je dus niet alleen grip te krijgen op je werk, maar ook hoe je zo effectief mogelijk kunt werken. Neem bijvoorbeeld regelmatig even een pauze zodat je later met frisse energie weer aan je werk kunt beginnen. Sowieso is het goed om niet te lang aan een onderwerp door te werken. Zorg daarom voor afwisseling zodat je niet te snel door je energie gaat. 

 

Vermijd afleiding

Een van de grootste valkuilen van het thuiswerken, is de afleiding die altijd en overal op de loer ligt. Zorg er daarom voor dat je niet afgeleid kunt worden door je telefoon, ga niet steeds naar je Facebookpagina en schakel je Twitter ook even uit. Hierdoor creëer je rust en die rust heb je nodig om effectief te werken. Je zult merken dat wanneer je je werk geconcentreerd kunt uitvoeren, de kwaliteit ervan beter wordt en bovendien rond je je werk ook sneller af. 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by