Nieuws

30-05-2024 10:12

Gastronomie is rode draad bij Hotel Restaurant de Echoput

Goede tradities moet je in ere houden. Dat doet Hotel Restaurant de Echoput als familiebedrijf al drie generaties lang door gastronomie tot kunst te verheffen. Sinds 1955 loopt het culinaire aspect als een rode draad door de wijze waarop de gasten in de watten gelegd worden én door de arrangementen die particuliere en zakelijke gezelschappen boeken. Het is hier in Hoog Soeren altijd een kwestie van smaak.
 
Het stijlvolle gebouw in de koninklijke bossen van Kroondomein Het Loo doet in niets nog denken aan het theehuis dat de grootouders van huidig commercieel directeur Lodewijk Klosse in 1955 overnamen. “Ze transformeerden het tot een gastronomisch restaurant, nadat mijn opa gegrepen was door de toenmalige culinaire ontwikkelingen in Frankrijk. Ten tijde van de overdracht aan mijn ouders in 1985 had De Echoput als één van de eerste eetgelegenheden in Nederland twee Michelinsterren verworven. Met behoud van het gastronomische aspect leggen we tegenwoordig onze focus breder, sinds we in 2007 na een nieuwbouwproces dat twee jaar in beslag nam ook een hotel runnen. We spreken over een totale culinaire beleving, die al begint bij het boekingsproces: dat is in 85 procent van de gevallen arrangementgedreven. Dat wil zeggen een combinatie van een overnachting met een diner en/of lunch en veelal een bijzondere activiteit. Bijvoorbeeld een wijnproeverij, een smaak- of kookworkshop, een wijn-spijsdiner of een lezing van mijn vader over hoe je met smaak werkt.”
 
Exclusief af te huren
 
Uit dit laatste valt al te destilleren dat Hotel Restaurant de Echoput regelmatig groepen ontvangt, zoals zakelijke gezelschappen. “Wel relatief kleinschalig, met een bepaalde mate van exclusiviteit,” licht Klosse toe. “We zijn niet zozeer ingericht op grote congressen, maar wel op het verzorgen van kwalitatief hoogwaardige en verrassende arrangementen voor een managementteam, een raad van bestuur van een multinational of juist aan de andere kant van het spectrum het voltallige team van een klein bedrijf dat in een bijzondere nichemarkt opereert. Ter illustratie: onze grootste vergaderruimte biedt plaats aan 84 personen in een theatersetting en dat ligt mooi in lijn met onze 42 hotelkamers. De klant kan er zelfs voor kiezen om De Echoput volledig en dus exclusief af te huren. Een vrij unieke en bij ons vrij populaire optie. Zo’n arrangement bevat bijvoorbeeld een comfortabele overnachting en een tweegangenlunch en/of een vier- of vijfgangendiner, vaak aangevuld met een activiteit binnenshuis of in de omgeving. We werken samen met allerlei partners, zoals regionale evenementenbureaus en bijzondere locaties als Radio Kootwijk, Apenheul, Veluwse Bron en Veluwse Golf Club. Naast de arrangementen verzorgen we met net zoveel liefde en toewijding een mooi jubileum- of kerstdiner voor een bedrijf. In alle gevallen maken we er een gastronomisch hoogstandje van.”
 
Meer informatie: www.echoput.nl

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by