Nieuws

24-05-2024 08:24

Informatieavond voor ondernemers met bestelauto’s

Ondernemers met bestelauto’s staan voor een belangrijke keus. Wat is verstandig nu in 2025 zero-emissie zones in verschillende binnensteden van kracht worden? Ook in Deventer, Apeldoorn, Zwolle, Enschede en Nijmegen is dit actueel. Is het verstandig om dit jaar nog een dieselbus aan te schaffen? Ook de gelijktijdige wijziging van de BPM-regels en beëindiging van de SEBA-subsidies maken het niet makkelijker.

Specifiek voor ondernemers organiseren de Vereniging Elektrische Rijders (VER), De Bedrijfswagen Adviseurs en ZutphenEnergie op dinsdag 4 juni een informatieavond in Deventer. Iedereen is welkom om 19.30 uur in Postillion Hotel Deventer, Deventerweg 121. De inloop is vanaf 19.00 uur. Om logistieke redenen bij voorkeur aanmelden via www.aanmelder.nl/155573.

Enkele sprekers delen actuele informatie en ervaring uit de dagelijkse praktijk. De laatste stand van zaken ten aanzien van zero-emissie zones komt ter sprake. Een onafhankelijke bedrijfswagen­adviseur geeft inzage in de kosten. Wat is de Total Cost of Ownership (TCO) als je alle aspecten meeweegt: investering, subsidie, afschrijving, belastingen, brandstofkosten en onderhoud. En hoe zit het met levertijden, de tweedehands markt en de afweging tussen leasen en kopen.

Ook een kritische blik op de soms beperkte gebruiksmogelijkheden van elektrische bedrijfswagens ontbreekt niet. Denk aan de actieradius in de praktijk, de oplaadmogelijkheden en het kleinere laad- en trekvermogen van het voertuig. De avond geeft inzage in het actuele aanbod van elektrische bedrijfswagens. Tijdens het informele gedeelte zijn lokale bedrijfsautodealers aanwezig voor meer informatie.

Een proefrit maken kan op zaterdag 15 juni tijdens de Experience Day in Zutphen. Lokale dealers stellen hiervoor 35 elektrische auto’s en 15 lichte bedrijfswagens beschikbaar. Van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom op het parkeerterrein van FC Zutphen, Meijerinkpad 1 in Zutphen.

Inschrijven voor proefritten kan op www.evexperiencezutphen.nl. Kies de gewenste auto’s en geef het voorkeurtijdstip op. Maar spontaan langskomen kan natuurlijk ook. De organisatie en proefritbegeleiding is in handen van studenten van de opleiding Mobiliteitsbranche van Aventus in Apeldoorn.
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by