Nieuws

18-09-2023 21:40

Zakelijk partnerschap IMD en Pro Water

Op 21 september zullen IMD en Pro Water een nieuw samenwerkingsverband bekrachtigen met een feestelijke bijeenkomst voor alle werknemers. Eerder deze maand zetten Eddy Hilbrink, André Bos en Tom Dekker al hun handtekening onder de officiële stukken waarmee ze hun 13 jaar lange samenwerking een nieuwe impuls gaven.

Beide bedrijven gaan als partners verder onder de paraplu van de Onyma Group (www.onyma.nl) met als doel om slimmer en sneller te kunnen innoveren en te groeien. Geavanceerde metingen zijn al lang niet meer weg te denken bij het optimaliseren van processen bij zowel industrie als overheden binnen de waterwereld.

Deze nieuwe samenwerkingsvorm brengt twee krachtpatsers op het gebied van metingen bij elkaar: IMD staat bekend om zijn innovatieve meet-oplossingen en Pro Water om diens robuuste productkennis. IMD heeft in de 53 jaar van zijn bestaan een voortrekkersrol gespeeld in de waterwereld als het gaat om monitoren en meten. Hun expertise groeide uit van kennis over betrouwbaar (traditioneel) meten naar integrale proceskennis waarbij het bedrijf voor zijn klanten gebruik maakt van slimme software, waardoor klanten 24/7 online beschikken over bruikbare data.

Pro Water heeft gedurende zijn 23-jarige bestaan uitgebreide kennis van metingen opgebouwd. Pro Water is de distributeur van gerenommeerde merken zoals Lovibond Tintometer, Gebrüder Heyl, Kuntze Instruments, Horiba, GO System-elektronik en LuminUltra. Of het nu gaat om zwembadwater, proceswater, afvalwater of drinkwater, Pro Water heeft de meting in huis om vrijwel elke denkbare parameter nauwkeurig te kunnen meten.

Samenwerking en kennisuitwisseling speelde altijd al een grote rol tussen Pro Water en IMD. IMD-medewerkers komen in het veld klantvragen tegen waarvoor ze een oplossing zien in een bepaald soort meting. In hun zoektocht naar de juiste meettechniek kwamen ze vaak uit bij Pro Water. Pro Water kon weer bij IMD terecht voor toepassingen en testen van metingen, en voor het ontsluiten van de data via het softwareplatform van IMD: Sensight.

Nu beide bedrijven onder dezelfde holding opereren, kunnen Pro Water en IMD slimmere oplossingen bieden aan hun klanten. Naar verwachting zullen er zich nog meer bedrijven of vertegenwoordigingen aansluiten bij de Onyma Group. Binnen de nieuwe samenwerking blijft Eddy Hilbrink directeur van Pro Water en zal Sander Swuste, directeur bij IMD, de coördinatie tussen de beide bedrijven op zich nemen. De identiteit van beide bedrijven zal hetzelfde blijven. Directeur van de Onyma Group is Tom Dekker.

Op de foto van links naar recht: Sander Swuste, Tom Dekker, (notaris) Jeroen Prinsen, André Bos en Eddy Hilbrink.
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by