Nieuws

01-11-2022 15:36

Nauwe samenwerking in stichting helpt ASML en andere multinationals cyberweerbaarheid te verhogen

ASML gaat nauw samenwerken met negen andere multinationals in de nieuwe Stichting NL CISO Circle of Trust (CCoT). Doel is om de weerbaarheid op het gebied van cyber security te vergroten bij in Nederland zetelende bedrijven. De bedrijven gaan onder andere informatie over actuele hackerdreigingen onderling delen. Tijdens de lezing van Piet Bel, Senior Security Alliance Manager zal er tijdens het Industrial Cyber Security event van FHI dieper op de doelstellingen van de nieuwe stichting worden ingegaan.

In de CCoT bestaat naast ASML uit ABN AMRO, Ahold Delhaize, Akzo Nobel, ING, KPN, Philips, Rabobank en Shell. De NS heeft aangegeven ook mee te willen doen. De stichting werkt daarbij nauw samen met het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC).

Met de komst van stichting CISO Circle of Trust kunnen de bedrijven voortaan toegang krijgen tot de meest recente en accurate informatie met betrekking tot geavanceerde hackeraanvallen. Tot voor kort kon het Nationaal Cyber Security Centrum wettelijk gezien niet direct informatie op dit gebied delen met niet-vitale bedrijven.

Het CCoT zal de focus leggen op het uitwisselen en analyseren van cyberincidenten door de tien deelnemende leden. Zo kan er gezamenlijk Threat Intelligence worden opgesteld. Op deze wijze moeten gebruikte verdedigingstechnieken ook verder ontwikkeld worden, waardoor complete ketens veiliger kunnen opereren.

Zoals bekend werkt ASML werkt nauw samen met een groot aantal toeleveranciers en cybersecurity is een fundamenteel onderdeel. In de lezing zal met name ingegaan worden waarom ASML de nadruk legt op het verhogen van de weerbaarheid van de keten. De ketting is zo sterk als de zwakste schakel. ASML heeft een actief beleid om hun ketenpartners te stimuleren en te helpen met complexe cybersecurity vraagstukken gebaseerd op de ASML Values: Challenge, Collaborate en Care.

Tijdens de presentatie zal Piet praktische tips en suggesties geven zodat ook andere bedrijven een actieve rol kunnen gaan spelen om hun keten partners te helpen met cybersecurity issues.

Wilt u deze presentatie van Piet Bel bijwonen? Schrijf u kosteloos in voor het Industrial Cyber Security event op 8 november.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by