Nieuws

08-06-2022 09:24

Herstel retail staat in het teken van duurzaamheid

Hoewel de coronapandemie en de lockdowns duurzaamheid in de wacht hadden gezet, staat het onderwerp weer opnieuw hoog op de agenda in de retailsector. Als het gaat om instore duurzaamheid, wordt uit het onderzoek duidelijk dat consumenten niet onder de indruk zijn van het tempo van verandering. Er wordt meer aandacht besteed aan de duurzaamheidsinitiatieven van de retailorganisaties waarmee consumenten dagelijks te maken hebben.

"Het is onze taak om merken te helpen een emotionele beleving te creëren voor hun klanten. Hierbij hoort het evalueren en instellen van oplossingen en pro-cessen om hen te helpen de milieu-impact van hun fysieke winkellocaties te verlagen. Daarnaast helpt Mood Media met beoordelen hoe zij hun efficiëntie kunnen verbeteren en de technologische oplossingen optimaliseren," legt Jonathan Wharrad, VP Global Retail Brand Experience bij Mood Media, uit.

Hulp bij milieuvriendelijke win-kelontwerpen

Om retailers te adviseren over het verkleinen van hun ecologische voetafdruk en het implementeren van milieuvriendelijke winkelontwerpen, werkt Mood Media samen met Design Conformity. "Bij Design Conformity juichen we CO2-beoordelingen al een aantal jaren toe, maar recent hebben we een echte omslag in de industrie gezien. Europa is toonaangevend en spoort bedrijven aan om nauwkeurige en geverifieerde gegevens over CO2-uitstoot te verstrekken aan klanten en aandeelhouders. We werken wereldwijd samen met merken, retailers en instore mediaspecialisten, zoals Mood Media, om de levenscyclus en CO2-beoordelingen aan ISO-standaarden te laten voldoen, zodat bedrijven hun verbeteringen kunnen rapporteren. In het verleden was duurzaamheid vooral 'leuk voor erbij.' Nu wordt CO2 een soort valuta." zegt Adam Hamilton-Fletcher, MD bij Design Conformity.

Impact van audiovisuele winkelapparatuur

Dankzij samenwerkingen met kwaliteitsfabrikanten, waaronder Bose, Samsung en LG, kan Mood ervoor zorgen dat audiovisuele apparatuur zorgvuldig wordt gekozen en langer meegaat. Op die manier wordt de milieu-impact van het vervangen van apparatuur kleiner. Verder heeft Mood Media het platform Mood Harmony ontwikkeld: een point-of-sale content management platform, van waaruit muziek, messaging en visuals geregeld kunnen worden. Het platform wordt ondersteund door een media-speler die minder dan 10 Watt stroom verbruikt en weinig fysieke updates nodig heeft. Wanneer winkelapparatuur toch moet worden vervangen, zorgt de samenwerking met CHG ervoor dat deze kan worden gerecycled. Hierdoor kan de impact van de installatie verder worden verminderd.

"Om de retail na de pandemie te laten herstellen, mogen winkels niet voorbij-gaan aan consumenten en hun wens om bedrijven te belonen die verder gaan dan woorden op het gebied van duur-zaamheid en het nemen van effectieve maatregelen", besluit Wharrad.

Voor 67% van de consumenten wereldwijd is het belangrijk dat de merken waar wordt gewinkeld zich inzetten voor het milieu. Dat blijkt uit het Shopper Sentiments onderzoek van Mood Media, het bedrijf dat in-store media oplossingen aanbiedt voor het verbeteren van de klantbeleving. Bijna hetzelfde percentage, 66%, is van mening dat de fysieke winkels waar ze hun aankopen doen milieuvriendelijk moeten zijn. Vooral consumenten tussen de 35 en 44 jaar hechten veel waarde aan merken en winkels die hun belang bij een beter milieu en duurzaamheid delen.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by