Nieuws

09-05-2022 12:02

Voor- en nadelen van beheerd beleggen

Ben je zelfstandig ondernemer? Je bouwt dan niet automatisch pensioen op. Reden genoeg om op tijd in actie te komen, zodat je later van een zorgeloze oude dag kunt genieten.Je kunt bijvoorbeeld elke maand wat geld opzij zetten op een aparte spaarrekening. 


Je kunt er ook voor kiezen om je geld te laten beleggen door een professional. Hoe werkt dit ‘beheerd beleggen’ precies? En wat zijn de voor- en nadelen? Wij leggen het je uit.


Wat is beheerd beleggen? 
Bij beheerd beleggen kun je profiteren van beleggen, zonder dat je zelf al het werk hoeft te doen. Je geld wordt dan namelijk belegd door experts. Natuurlijk bepaal jij wel zelf het tempo: meteen vol gas door een grote som geld in één keer in te leggen, of liever maandelijks een klein bedrag. 


Nadelen van beheerd beleggen
Wil je je geld laten beleggen door een professional? Wees je dan altijd bewust van de risico’s. Juist door deze risico’s is rendement namelijk mogelijk. Over het algemeen behaal je op de lange termijn de beste rendementen, al is het ook mogelijk dat je beleggingen minder waard worden. In het ergste geval kun je je inleg helemaal kwijtraken. 
Beheerd beleggen heeft ook een ander nadeel: er zijn namelijk kosten aan verbonden. Naast beheerkosten kunnen ook (maandelijkse) servicekosten in rekening worden gebracht. 


Voordelen van beheerd beleggen
Een goede reden om je vermogen te laten beheren, is dat er op zeer professionele manier wordt omgegaan met jouw beleggingen. Omdat je het uit handen geeft bij een professional, heb je zelf geen beleggingservaring nodig. Het is daarom zeer toegankelijk voor mensen die geen jaren de tijd willen nemen om het een beetje onder de knie te krijgen.


Ook hoef je je niet iedere dag druk te maken over de aandelenkoersen: dit doet de vermogensbeheerder namelijk al voor je. Iedere ochtend de financiële bijlage van de krant uitgebreid doornemen is niet nodig dus. Dit geeft natuurlijk ook rust, want je hoeft je niet zelf druk te maken over je aandelenportefeuille. 


Meer weten over beheerd beleggen? 
Overweeg je om je geld te laten investeren door een vermogensbeheerder? Hier lees je alles over hoe beheerd beleggen in zijn werk gaat, en hoe je je geld voor jou kan laten werken. Zo maak jij een weloverwogen keuze!
 
delen:
Algemene voorwaarden