Van Wijnen: investeren en recreëren

Magazines | Driesteden Business nr1 2023

Stenen groeien met de markt mee, zo luidt een oude wijsheid. Het loont dus om te investeren in één van de 31 hoogwaardige recreatiewoningen die Wijnberg Recreatieontwikkeling realiseert op Landgoed Remmerstein, aangrenzend aan Vakantiepark De Thijmse Berg. Zowel verhuur als eigen gebruik is toegestaan, evenals een combinatie daarvan. Wie eenmaal de sfeer in deze bosrijke omgeving bij Rhenen heeft geproefd, zal snel het ideale plaatje voor zichzelf uitstippelen.
 
“De Utrechtse Heuvelrug wint zowel nationaal als internationaal enorm aan populariteit,” weet Jurjen van Dijk, eigenaar van Vakantiepark De Thijmse Berg, uit ervaring. Het familiebedrijf, waarvan de historie teruggaat tot 1969, heeft het toerisme zien opkomen en daarop ingespeeld met in totaal bijna elf hectare aan recreatiegebied. “Er lag al langer een wens om dat uit te breiden en nu doet zich een mooie gelegenheid voor. Met de beheerders van Landgoed Remmerstein zijn we overeengekomen dat we vijf hectare kunnen gaan ontwikkelen.” Dat gebeurt in partnerschap met Van Wijnen Recreatiebouw, een ervaren speler (tevens als ontwikkelaar) in de tweedewoningmarkt sinds dertig jaar. “Onder de naam Wijnberg realiseren we 31 hoogwaardige recreatiewoningen, die op uitzonderlijk ruime bospercelen komen te staan,” zegt projectontwikkelaar Elise van Egdom. “Het betreft traditionele bouw volgens de hoogste standaard, kwalitatief op hetzelfde niveau als woningen in de reguliere huizenmarkt.” Van Dijk: “Duurzaam in de zin van vrijwel energieneutraal, dankzij tripleglas, een warmtepomp en zonnepanelen, maar ook als je kijkt naar de technische levensduur. Juist dat maakt het zo interessant om erin te investeren. De factor afschrijving is niet van toepassing. Onze prognose gaat uit van een netto rendement van circa vijf procent.”
 
Zorg uit handen
 
Elise van Egdom beschrijft de verschillende typen recreatiewoningen. “Bij de uitvoeringen voor zes en acht personen onderscheiden we de niveaus Premium en Special, met in het laatste geval een sauna, een luxueuzer interieurpakket, een exclusievere uitstraling en een ruimere keuze aan meerwerkopties. Als bijzonder kenmerk passen we bij de zespersoons Special openslaande luiken toe, geïnspireerd op de kenmerkende tabakschuren die je op de Utrechtse Heuvelrug tegenkomt. Daarnaast is er nog een Special voor twaalf personen. De verkoop - via Residentia projectmakelaars uit Rijssen - loopt al even en blijkt zeer succesvol: van de 31 recreatiewoningen hebben we er nog zes beschikbaar, met keuze uit alle varianten. De vrij-op-naamprijzen starten bij 399.000 euro exclusief btw.” Kijkend naar de doelgroep neemt Wijnberg de investeerders alle zorg uit handen. Jurjen van Dijk: “Met een eigen team regelen wij het beheer, het onderhoud en bemiddeling bij verhuur. Tevens wordt er een vereniging van eigenaren opgericht. We zijn een echt familiebedrijf, met persoonlijke aandacht voor de gasten. Op het park voorzien we in talloze faciliteiten, zoals een brasserie, een buitenbar, een verwarmd zwembad en waterspraypark, ontbijtservice, een tennis- en een sportbaan, volledige animatie voor kinderen, fiets- en e-bikeverhuur. Volgend jaar willen we dat uitbreiden met een overdekt centrum waar we onder andere minibowling en indoor fitness zullen aanbieden.” Dat valt dan mooi samen met de oplevering van de 31 hoogwaardige recreatiewoningen, die tegen de zomer van 2024 moet plaatsvinden.
 
Meer informatie: www.residentia.nl

 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by