De Kribbe is het 600ste bedrijfsprofiel op Vindstages.nl

Magazines | Driesteden Business nr6 2022

De Kribbe uit Wilp is het 600ste bedrijf dat met een stageprofiel op de stageportal Vindstages is geplaatst. MKB Deventer is initiatiefnemer en beheerder van deze stageportal voor regio Salland en Stedendriehoek. De reden van het initiatief is dat veel studenten zelf aan zet zijn voor het vinden van een stageplek en zij niet weten welke prachtige bedrijven er in de regio zitten. Weglek naar grotere bedrijven buiten de regio is dan het gevolg en dat is zonde.
 
Op Vindstages.nl is de student zelf aan zet. Hij / zij geeft het niveau van zijn / haar opleiding aan (van praktijkonderwijs t/m universiteit) en vervolgens opleiding en gewenste gemeente. Vervolgens verschijnen de profielen (foto en tekst) van de bedrijven die aangeven hun combinatie van niveau en opleiding graag te willen ontvangen als stagiair. De a.s. stagiair leest het verhaal en reageert naar de vermelde stagecoördinatoren van de bedrijven.  Als extra service biedt MKB Deventer aan om concrete stageopdrachten aan de juiste stage-coördinatoren te koppelen. Inmiddels zijn er zo al bijna honderd stage-opdrachten ingeplugd.
 
Waarom een stageportaal?
Uit onderzoek blijkt dat 55% van de HBO-studenten de regio verlaat mede vanwege het vooroordeel dat in het midden en westen van ons land de betere stage-adressen bij grote bedrijven van het land zitten (“staat goed op mijn CV zo’n groot bedrijf”). Ook blijkt dat 85% van de Saxionstudenten van de locatie Deventer spontaan geen naam kon noemen van een Deventer bedrijf. Tijd om de studenten te gaan vertellen welke fantastische bedrijven er zijn, wat ze doen en vooral dat het er goed stagelopen en daarna werken is.
 
Vindstages.nl in cijfers
Het populairst blijkt de opleiding Commerciële Economie te zijn met 240 stage-vragende bedrijven. Op nummer twee komt Engineering & Werktuigbouw met 104 bedrijven. Er wordt zowel om MBO-ers (470) als HBO-ers (443) gevraagd. De meeste bedrijfsprofielen komen uit Deventer: 221 met Apeldoorn op nummer twee met 124 bedrijven. Raalte, Zutphen en Voorst doen ook goed mee met respectievelijk 91, 84 en 60 deelnemende bedrijven.  Op dit moment telt de site inmiddels 618 deelnemende bedrijven en dit aantal groeit met de week.
 
Actieve promotie naar studenten
Onderdeel van de portaal is ook de promotie ervan onder de studenten in de regio. De stagecoördinatoren van MBO- en HBO-instellingen zijn aangehaakt op de website. De site wordt maandelijks door meer dan 400 studenten geraadpleegd en dit stijgt steeds verder door.
 
Meedoen?
Wilt u als bedrijf / organisatie ook met een profiel op deze website staan? Dit kan kosteloos, stuur een bericht naar m.kok@mkbdeventer.nl" rel="nofollow" target="_blank">m.kok@mkbdeventer.nl en wij nemen contact met u op voor een interview.
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by