Onyx Cybersecurity: opent de ogen voor informatiebeveiliging

Magazines | Driesteden Business nr5 2022

Informatiebeveiliging is een veelbesproken onderwerp in onze moderne samenleving. Maar waar hebben we het dan over? Onyx Cybersecurity is gespecialiseerd in technische informatiebeveiliging en privacy en beschikt over meer dan 25 jaar ervaring in cybersecurity, privacy en bedrijfsanalyse. Met heldere taal en een praktische uitvoering helpt Onyx Cybersecurity de risico's te beperken.

Informatiebeveiliging gaat over internet-verkeer, opslag van gegevens, intern en extern dataverkeer en toegankelijkheid van systemen. Door dat allemaal goed te regelen, kunnen alle bedrijfsprocessen optimaal functioneren en loopt de continuïteit van bedrijfsactiviteiten geen gevaar. Binnen het team met diverse specialismes, weet Onyx Cybersecurity altijd weer de juiste persoon op de juiste plek te zetten.

Met een team van ervaren specialisten in Amersfoort werkt Onyx Cybersecurity door heel het land voor overheden, zorginstellingen en het bedrijfsleven. Voor klanten werken ze projectmatig of via een serviceabonnement.

Een veilige omgeving

Informatiebeveiliging is tweeledig: je hebt de technische en de procedurele kant. Onyx Cybersecurity kan de systemen helemaal dichtbouwen, als een medewerker de achterdeur open laat staan, heb je er niets aan. Onyx Cybersecurity helpt ondernemers hun ogen te openen voor de risico's die ze lopen en creëert een stuk bewustwording. Ze kunnen helpen risico's in te perken.

Stap voor stap maakt Onyx Cybersecurity ondernemingen weer veilig dankzij een compleet pakket aan diensten en producten voor de informatiebeveiliging. Het begint met een nulmeting waarbij wordt gekeken naar actuele risico's en welke verbeteringen er gedaan kunnen worden. Hiervoor wordt een roadmap uitgezet. De specialisten van Onyx Cybersecurity zijn flexibel inzetbaar en 24/7 bereikbaar. Ze bieden online en ook op locatie hulp en advies bij audits, incidenten, monitoring, projecten en implementaties.

Het team van experts ondersteunt en adviseert op het gebied van beleid, techniek en gedrag. Naast regelmatig managementover-leg, kijkt Onyx Cybersecurity proactief naar de verbetering van cybersecurity binnen een onderneming en beantwoordt securityvragen.

Mogelijke oplossingen

Infra security

Naast servers op locatie, wordt data veelvul-dig opgeslagen op servers in de 'cloud'. De IT-partner neemt hierbij praktisch werk uit handen, maar de data blijft de verantwoordelijkheid voor de klant. Het is van groot belang om de IT-omgeving (zowel de cloud als de lokale infrastructuur) regelmatig te laten testen door een onafhankelijke partij. Onyx Cybersecurity biedt diverse testmogelijkheden. Na het testen en analyseren wordt de rapportage en de risico's doorgenomen en kunnen de kwetsbaarheden worden opgelost.

Pentesting

Hoe goed is de ICT binnen een organisatie of onderneming beveiligd tegen cyberaan-vallen? Het is niet ondenkbaar dat bedrijven bewust of onbewust een doelwit worden. Nadat Onyx Cybersecurity een penetratietest heeft uitgevoerd op de systemen en applicaties, kunnen de kwetsbaarheden die zijn gevonden worden opgelost met advies van security engineers met jarenlange ervaring. Elke penetratietest levert een document op, waarin de testprocedure volledig is beschre-ven. In dit document staan de uitkomsten van het onderzoek. Onyx Cybersecurity geeft direct advies en aanbevelingen voor de problemen of risico's die zijn aangetroffen.

Organization Security

Het informatiebeveiliging en privacy team van Onyx Cybersecurity ondersteunt klanten en geeft hen advies bij organisatorische informatiebeveiliging. Ze brengen risico's in kaart en business consultants helpen met het tot uitvoering brengen van een roadmap met directe verbeterpunten.

Security Awareness

Om beveiligingsincidenten te voorkomen is het noodzakelijk dat medewerkers inzicht krijgen in de mogelijke gevolgen van hun handelen. Een proces waaraan gewerkt moet blijven worden. Onyx Cybersecurity probeert op verschillende manieren de bewustwording van medewerkers te vergroten. Hiervoor kunnen ze workshops of games (zoals een online escaperoom) verzorgen, een online leerprogramma opzetten of een phisingtest uitvoeren.

Application security

De beveiliging van softwareapplicaties is van groot belang. Meestal wordt bij deze applicaties van gevoelige (klant)data zoals financiële of persoonsgegevens gebruik gemaakt. De gespecialiseerde software Security engineers van Onyx Cybersecurity helpen klanten hierbij vanaf het moment dat een app nog in de steigers staat. De experts hebben jarenlange ervaring in het ontwikkelen van veilige software, kunnen op praktische wijze de software engineers leren om te bouwen met informatiebeveiliging in gedachten en testen de webapplicaties.

IT-Security

Het technisch cybersecurityteam van Onyx Cybersecurity onderzoekt wat de kwetsbaarheden van de IT-systemen zijn, hoe deze kunnen worden misbruikt en hoe deze kunnen worden voorkomen. Denk hierbij aan: smart building security, IoT security, AI security en OT security.

Security normen

De cyberwereld verandert continu. Om klanten te behoeden voor nieuwe kwetsbaarheden en bedreigingen helpt Onyx Cybersecurity met het implementeren van gangbare security normen. Zowel op technisch als organisatorisch vlak. Het implementeren van veiligheidsnormen kan een uitdagende taak zijn die maanden kan duren. Onyx Cybersecurity heeft experts op het gebied van ISO27001, NEN7510 en ISO9001 in dienst.

Privacy regelgeving

Regelgeving vanuit AVG kan soms verwarrend of ingewikkeld zijn. Onyx Cybersecurity helpt met de implementatie van de meest recente regelgeving. Ze beantwoorden alle privacy- en securityvragen binnen de contractketen.

Contact

Meer weten over de risico's binnen jouw onderneming en hoe je de informatiebeveiliging kunt verbeteren? Het team van Onyx Cybersecurity helpt je graag bij het voorkomen van problemen! Neem vrijblijvend contact op en laat je in heldere taal begeleiden op weg naar een veilige manier van werken.

Ga voor meer informatie naar www.onyx-cybersecurity.com.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by