Marco Karman over Be More You: accelerated transformation

Magazines | Driesteden Business nr5 2022

Het succes van bedrijven wordt in belangrijke mate bepaald door de kwaliteit van het leiderschap. “Leiders die proactief en constructief kunnen kijken naar en reageren op mensen en (onverwachte) situaties zijn van cruciaal belang voor professionele effectiviteit”, aldus Marco Karman. Hij is founder van ‘Be More You, een organisatie die gebruikmakend van het leervermogen van het brein (neuroplasticiteit) een krachtig en universeel programma heeft ontwikkeld voor bewuste en blijvende talentontwikkeling.
 
Leiderschap is te ontwikkelen, maar hoe doe je dat? “Dat was inderdaad de vraag die ik me al lang geleden stelde. In 2010 is ‘Be More You‘ opgericht en samen met mijn team hebben we een methode ontwikkeld, waarmee we door meting van hersenactiviteit het onbewust bewust maken en deelnemers zo in staat stellen echte ontwikkelstappen te zetten. Hoe je op situaties reageert, wordt voor een aanzienlijk deel bepaald door ervaringen die je in het verleden hebt opgedaan. Die worden in het neurale netwerk vastgelegd. Tot voor kort dacht men dat die ingegraveerde breinpaden onveranderlijk waren, maar dat is onjuist. Je hersenen en daarmee ook je gedrag kunnen veranderen. In onze trainingen doe je nieuwe ervaringen op en spreek je zo nieuwe neurale paden aan.
 
Vechten of vluchten
Ons brein is volgens Marco Karman vanaf het ontstaan van de mensheid gericht op één ding: in leven blijven. “Een deel van de hersenen heeft zich hier volledig in gespecialiseerd. Elke situatie wordt telkens razendsnel opnieuw beoordeeld, is deze situatie levensbedreigend of niet? Moet ik vechten of vluchten? Nou komt de moderne mens niet snel meer in een levensbedreigende situatie terecht en is leven of dood verandert in concepten als afkeuring, onrechtvaardig worden behandeld, niet gerespecteerd worden, er niet bij horen of niet goed genoeg zijn. Komen we in dergelijke situaties terecht, dan ervaren we stress en stress zorgt ervoor dat we niet goed meer functioneren. Wil je nieuwe stappen zetten, dan heb je een brein nodig dat ontspannen en nieuwsgierig is, dat open staat voor verschillende uitkomsten en een beroep kan doen op creativiteit en geheugen.
 
De methode

Be More You heeft een eigen methode ontwikkeld. “We meten door middel van sensoren je hersenactiviteit. Dat is de beginmeting die aangeeft hoe je naar de wereld kijkt. We zien golven en kunnen daaruit patronen aflezen. Zo maken we het interne wegennetwerk van je brein in realtime zichtbaar en je wordt je ervan bewust hoe je reageert. De gegevens van de meting verwerken we tot een profiel van je persoonlijk leiderschap. Daarna start de training. We spelen op een computerscherm een film af en tijdens het kijken krijg je door middel van een kleine of steeds grotere rand op je scherm feedback op je hersenactiviteit. Als je hersenactiviteit uit balans raakt, wordt de rand om de film breder en zie je dus minder van de film. Is je hersenactiviteit in balans, dan wordt de rand smaller en zie je meer film. Elke trainee traint individueel met een BrainRouting Expert. Hij of zij zet de objectieve data om in gerichte feedback en concrete, toepasbare adviezen. Je leert hoe je je steeds verder kunt ontspannen en je ervaart dat ontspanning effect heeft op je gedrag, want een ontspannen brein leert gemakkelijker en meer. Gaandeweg de training ontdek je steeds beter welke ingesleten neurale paden je gebruikt en welke andere mogelijkheden je hebt. Je leert hoe dat voelt en wat het oplevert.”
 
BrainRouting
“De BrainRouting methode maakt je bewust van wat je denkt, voelt en wilt”, aldus Marco Karman. “Door de combinatie van objectiviteit, ontspanning, feedback, reflectie en oefenen krijg je in korte tijd inzicht in je gedragspatronen. Je ontdekt welk gedrag bij je past en welk effect het heeft. De methode brengt je verder dan alleen inzicht, we trainen nieuwe gedragspatronen, zodat ze inslijten. Je ervaart welke impact het op je heeft als je met een open mind kunt reageren, ook in uitdagende omstandigheden. Het leidt tot vrijer, bewuster en onafhankelijker gedrag. Je wordt als het ware een ander mens en een betere leider. De technologie is gebaseerd op neuroscience, objectief, no-nonsense en transparant. En het levert wat op. Deelnemers waarderen onze BrainRouting met een 9.3. Ze zitten na intensieve en leuke dagen duidelijk beter in hun vel. Dat is ook letterlijk zichtbaar, want je kunt meten wat er in je brein gebeurt en hoe je reageert. De coaches begeleiden je naar de voor jou optimale balans.”

Focus op vergroten van impact
Sinds de oprichting heeft Be More You veel aandacht, tijd en energie geïnvesteerd in het vergroten van de impact van de trainingen. Iedereen die na een telefonische intake besluit deel te nemen kan er op vertrouwen dat de gewenste ontwikkeldoelen worden bereikt. De reacties van eerdere deelnemers (bemoreyou.nl/testimonials) geven een goed beeld van de behaalde resultaten. “Door de blijvende impact komen er veel nieuwe deelnemers via mond-tot-mond reclame. Aanbevelingen zijn voor mij het ultieme bewijs dat we op de juiste weg zijn”,  aldus Marco Karman.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by