ID Logistics en Audax Logistiek boeken vooruitgang

Magazines | Driesteden Business nr3 2022

ID Logistics nam eind 2021 GVT Transport & Logistiek uit Tilburg over. Hiermee voegde ID Logistics voor het eerst in haar 21-jarige bestaan een transporttak toe aan haar logistieke dienstverlening. Door deze combinatie van bedrijven ontstond er een toekomstgerichte en innovatieve logistieke dienstverlening in de Benelux. Nu slaan ook Audax Logistiek en ID Logistics de handen ineen. Met deze overname zet ID Logistics een verdere stap in het uitbreiden en versterken van het al bestaande fijnmazige distributienetwerk voor pallets en buitenmaatse producten.

Tekst: Jarno van den Noort

Audax Logistiek is onderdeel van het in Gilze gevestigde familiebedrijf Audax, dat zich richt op vier kernactiviteiten: uitgeven, distributie, logistiek en retail. Het familiebedrijf Audax is al bijna 75 jaar dienstbaar aan uitgevers. Audax levert bijna dagelijks aan ruim 170 eigen winkelpunten, 880 franchisewinkels en in totaal 5.400 buurt- en distributiepunten, waaronder verschillende retailers. De winkelpunten van Audax zijn onder andere Ako, Bruna, The Read Shop, Plantage, Schiphol, treinstations en boekwinkels van de Bijenkorf.

De distributie richt zich zowel op de B2B (bedrijven)- als de B2C (consumenten)markt. Audax Logistiek kan daardoor weer logistieke diensten aanbieden aan consumenten. Die kunnen via de retail van Audax en de circa 4.000 overige retailpunten die Audax belevert, van goederen worden voorzien in de zogenaamde 'last mile'.

Toekomstgericht

Vanaf 2025 stellen veel gemeenten zero emissiezones in. Een zero emissiezone is een gebied waar geen voertuigen met CO2-uitstoot welkom zijn. Met het aangaan van deze samenwerking borgt Audax Logistiek voor de langere termijn de continuïteit van de distributie van haar goederen. Door krachten te bundelen vergroten beide partijen hun slagkracht en worden transportvolumes geconsolideerd. De krachtenbundeling maakt ook een verdere verduurzaming van het distributienetwerk mogelijk. Met in totaal zeven hubs op strategische plekken in de Benelux, heeft ID Logistics een duurzaam en fijnmazig netwerk gecreëerd. De samenwerking tussen Audax Logistiek en ID Logistics creëert een meerwaarde voor beiden en omvat de hele supply chain van producent tot consument.

delen:
Algemene voorwaarden