GVT: In goede banen

Magazines | Driesteden Business nr2 2022

Senior planner Emiel is een routinier in het vak en kent het klappen van de zweep. "Ik begin eerst met een kop koffie en bespreek bijzonderheden met de nachtploeg. Dan start ik mijn pc op en check mijn e-mail. Ik kijk of alle chauffeurs op tijd zijn vertrokken en bij ziekmeldingen regel ik vervanging."

Tekst: Jarno van den Noort

Het werk van een transportplanner is veelzijdig. Je bent een belangrijke schakel tussen chauffeurs en opdrachtgevers. Je regelt ook verlofaanvragen, onderhoud van het materiaal en charters en uitzendkrachten om drukke perioden op te vangen.

"We hebben een aantal basisritten. Dit zijn routes die dagelijks gereden worden. Daarnaast doen we de planning voor een aantal grote opdrachtgevers. Hierbij is het belangrijk om te letten op behoeftes in de markt en rekening te houden met feestdagen. Ik heb tussendoor veel contact met de planners van onze hubs om een zo goed mogelijke verdeling in ons netwerk te realiseren."

Teamplayer

Communicatieve vaardigheden, snel de juiste beslissing nemen en prioriteiten stellen zijn belangrijke kenmerken van een transportplanner. In hectische situaties je hoofd koel houden en op zoek gaan naar de beste oplossing. "Je probeert een planning zo efficiënt mogelijk te maken, maar door omstandigheden kan dit zomaar veranderen. Files of lange wachttijden kunnen roet in het eten gooien. Ook kan een auto kapotgaan of een adres niet bereikbaar zijn. Dan moet je een zo goed mogelijke oplossing bedenken. Tevreden klanten zijn het doel."

Transport geeft altijd de nodige uitdagingen, saai is het nooit. Aan een planner de taak om te zorgen dat alles op rolletjes loopt. Terugkoppelingen geven aan opdrachtgevers en afstemmen met de chauffeurs onderweg. Echt teamwork!"

GVT-part of ID Logistics

Sinds 2021 is GVT onderdeel van ID Logistics. ID Logistics is een internationale groep voor logistiek, met een omzet van 1.911 miljoen euro in 2021. Het bedrijf heeft meer dan 350 vestigingen in 17 landen, met een totale oppervlakte van 7.4 miljoen m? in magazijnen in Europa, Amerika, Azië en Afrika. ID Logistics heeft 25.000 werknemers. Met een evenwichtige klantenportefeuille in sectoren zoals retail, industrie, detailhandel, gezondheidszorg en e-commerce, biedt ID Logistics technologische oplossingen die gericht zijn op duurzame ontwikkeling.

Vanuit zes moderne hubs op strategische plekken in Nederland en België wordt dagelijks een vloot van 325 trekkers en 500 trailers aangestuurd. Meer dan 6000 adressen worden binnen 24 uur bediend. Voor transportplanners een uitdaging om dit in goede banen te leiden. Met het maken van een efficiënte dagelijkse planning, administratieve werkzaamheden, knelpunten signaleren en tijdig begeleiden en instrueren van chauffeurs mag je hen een echte spil in de organisatie noemen.

delen:
Algemene voorwaarden