LiveVision verhuurt camerasystemen

Magazines | Driesteden Business nr2 2022

Het camerawerk is Wamelink niet onbekend. Zijn bedrijf Studio544 bestaat dit jaar 20 jaar. Binnen dat bedrijf maakt hij samen met compag-non Ferry Timmer promotiefilms en livestreams voor bedrijven. Een jaartje geleden kwamen de grote

camera-installaties voor bouwplaatsen en evenementen op zijn pad. "Een klant informeerde naar de mogelijk-heden en na een zoektocht kwamen we bij deze camera's terecht die alles tegelijk kunnen," vertelt Wamelink. "Ik had direct wel het idee dat we hier echt een mooi product in handen hadden. Als mediabedrijf is het voor ons juist heel goed om timelapse, streaming en bewaking te combineren. Bewaking moet in veel gevallen, maar wij maken daarnaast ook nog eens iedere maand

een voortgangstimelapse van je project en streamen alles op je social media kanalen of je website. Dat maakt onze camera's niet alleen nuttig maar ook nog eens leuk en attractief voor je volgers."

Ondernemen op de fiets

Dat de activiteiten al snel uit zouden breiden en ondergebracht zouden wor-den in een nieuw bedrijf, kon Wame-link toen nog niet bedenken. Dat kwam pas na een toevallig fietstochtje. "Bij de plaatselijke wielervereniging kwam ik ineens naast Gerrit Pfeifer te fietsen. Zijn bedrijf Pfeifer Rentals verhuurt lichtmasten, hoogwerkers, aggregaten en ander bouwmaterieel aan grote bouwprojecten. We spraken op de fiets over de camerasystemen en eigenlijk

LiveVision is het nieuwe bedrijf van ondernemer en Jong Management-lid Rik Wamelink. Samen met zijn compagnons richtte hij het bedrijf begin dit jaar op. LiveVision verhuurt camerasystemen voor de bewaking van ondere andere bouwplaatsen en evenementen. "Maar onze camera's doen nog veel meer. Naast bewaking maakt de camera ook timelapse opnames en streamt deze live op internet. Ze kunnen alles tegelijk. Dat is het mooie", zo vertelt Wamelink terwijl hij tussen de camera's op masten van 2 meter tot een imposante 8 meter hoog staat.

'Bewaking, timelapsen, streamen, wij doen alles tegelijk'

was de volgende dag LiveVision geboren; een gezamenlijke onderneming waarin we goed van elkaars expertise en netwerken gebruik kunnen maken."

LiveVision is inmiddels al flink gegroeid. Er is behoorlijk ge?nvesteerd in een vloot camerasystemen en de website is online. Ook zijn de eerste camera's geplaatst bij evenementen en bouwprojecten. "Zelfs in Itali? hebben we al een groot project draaien. Daar bewaken zes camera's dit jaar het terrein van een aannemersbedrijf vlak bij Rome."

Jong Management lid

Het lidmaatschap van Jong Management heeft ook zeker bijgedragen aan het ont-staan van LiveVision. "Binnen de club kun je altijd met elkaar van gedachten wisselen over projecten waar je mee bezig bent. Tijdens een gezellige barbecue besprak ik de mogelijkheden van dit project met mede JM'ers. Dat is het mooie. Omdat iedereen die lid is ook ondernemer is, heb je altijd wel een goede sparringpartner binnen de club. Dat helpt heel erg," zegt Wamelink.

Toekomst

LiveVision is nu officieel gestart. Dit jaar wil Wamelink samen met zijn compagnons het bedrijf verder laten groeien. "We hebben een goede start gemaakt en de eerste pro-jecten draaien. Maar nu is het zaak om dit nieuwe bedrijf verder te professionaliseren. En ook Studio544 gaat gewoon door. Het wordt dus een drukke tijd."

www.studio544.nl

www.livevision.nl

Beveiligingssystemen

delen:
Algemene voorwaarden