Aarts Th. BV: De prijs-kwaliteitverhouding van onze producten is altijd optimaal

Magazines | Driesteden Business nr1 2022

Aarts Th. BV in Vaassen is specialist in het verpakken van producten voor klanten in binnen- en buitenland. Een team van 100% gemotiveerde medewerkers staat garant voor een hoge kwaliteit en leverbetrouwbaarheid. Het verpakkingsportfolio met de bekende plastic blisters ("minimaal 70% gerecycled materiaal en 100% recyclebaar") is inmiddels uitgebreid met kartonnen blisters. Daarnaast profiteert het bedrijf van de huidige hoge containerprijzen.

Tekst: Wilma Schreiber Fotografie: Evert van de Worp

Sinds de oprichting in 1965 streeft Aarts Th. ernaar zijn klanten voortdurend de hoogste kwaliteit van alle soorten producten te leveren. "In de eerste plaats dankzij een meer dan 100% gemotiveerd team medewerkers. Daarnaast hebben we verschillende kwaliteitscontroles ingebouwd. Zo wordt in de aanloop van een productieproces altijd een extra controle uitgevoerd om te zien of de juiste onderdelen gebruikt worden. Klanten kunnen er dan ook van uitgaan dat we de juiste kwaliteit produceren, zodat er rechtstreeks vanuit ons aan hun klanten geleverd kan worden", aldus directeur Peter Bockweg. "Ons bedrijf is uniek. Niet alleen door de geavanceerde machines die wij gedeeltelijk in eigen beheer ontwikkelen, maar ook door het continu uitdenken van nieuwe, efficiëntere productiemethodes. Daardoor is de prijs-kwaliteitverhouding van onze producten altijd optimaal.”

Divers klantenbestand

Momenteel telt Aarts Th. zestien medewerkers, van wie zes bij Aarts zelf in dienst zijn en tien vanuit Werkbedrijf Lucrato bij het bedrijf zijn gedetacheerd de meesten van hen al meer dan vijftien jaar. "Maatschappelijk ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel, in totaal werken er twaalf mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij ons." Samen bedienen zij een diverse groep aan klanten. Te denken valt aan Life Safety Products BV, waarvoor de Life Hammer (het bekende oranje hamertje dat in elke auto aanwezig zou moeten zijn) wordt gemonteerd en verpakt. En voor Universal Electronics verpakt Aarts Th. afstandsbedieningen en worden dis-plays en andere marketingmaterialen geassembleerd en verpakt. "Verder blisteren we pennen en stiften voor Royal Talens, babyartikelen, zoals badthermometers, borstels/kammetjes en manicuresetjes, voor Atelier 49 (BéBé You) en special tapes voor Soudal, een Belgische fabrikant van siliconen, stopverf, polyurethaanschuim, lijmen en vochtweringsproducten", vult Bockweg aan.

Nieuwe mogelijkheden

Gevraagd naar de sterke punten van Aarts Th., noemt de Vaassense directeur betrouwbaarheid, flexibiliteit en meedenken over hoe een verpakking of het logistieke proces beter kan. "Soms komt een klant met een voorbeeldverpakking bij ons.

Door het ontwerp dan iets aan te passen is de verpakking met dezelfde materialen net zo functioneel en bovendien milieuvriendelijker. Dankzij onze jarenlange ervaring zien wij sneller nieuwe mogelijkheden", zegt hij. De blisters voor genoemde producten produceert Aarts Th. zelf, dozen en overig karton krijgt het bedrijf aangeleverd of worden, indien gewenst, ingekocht bij een aantal geselecteerde toeleveringsbedrijven.

Milieuvriendelijk

Momenteel signaleert Bockweg bij in de markt de trend om geen of zo weinig mogelijk plastic in een verpakking te verwerken. De plastic blister wordt dan bijvoorbeeld vervangen door een kartonnen blister. "Plastic heeft een wat negatieve naam gekregen, met name vanwege de plastic soep in de oceanen. In mijn beleving ligt dat niet aan het plastic, maar eerder aan hoe de mensheid ermee omgaat", zegt hij. "Het plastic dat wij voor onze blisters gebruiken, bestaat inmiddels voor minimaal 70% uit gerecycled materiaal. Sowieso zijn onze blisterverpakkingen 100% recyclebaar, het karton en plastic zijn eenvoudig te scheiden. En met wat kleine aanpassingen zijn wij ook in staat om kartonnen blisters te verwerken. Dit zijn geheel kartonnen verpakkingen met daarop een print van het product dat in de verpakking zit."

Weer in eigen land

Verder ziet Bockweg veel bedrijven die tot voor kort hun producten in het Verre Oosten lieten verpakken, nu daar van terugkomen. "Leverbetrouwbaarheid speelt daar een rol in, denk aan het containerschip dat wekenlang vastzat in het Suezkanaal, en ook de kwaliteit laat weleens te wensen over. Dus kiezen ze ervoor hun producten toch weer in Nederland te laten verpakken. Willen ze het product controleren, dan hoeven ze maar een uurtje in de auto te zitten. En de communicatie verloopt natuurlijk ook makkelijker", zegt hij. "Daarnaast wordt het prijsverschil met China steeds kleiner en rijzen de transportkosten intussen de pan uit, een verzesvoudiging ten opzichte van een jaar geleden. Dat speelt ons in de kaart."

Aarts Th. B.V.
Spinfondsweg 27 - 8171 NT Vaassen
0578-571540

info@aarts.nl
www.aarts.nl

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by