Crossdocking - GVT Transport & Logistics Apeldoorn

Magazines | Driesteden Business nr1 2022

Vandaag besteld morgen in huis! Met deze belofte proberen bedrijven klanten te overtuigen om bij hen te bestellen. De vraag naar snelle leveringen is groot en niet meer weg te denken in de huidige maatschappij. Om aan deze wens te voldoen moeten goederen snel, efficiënt en duurzaam worden afgehandeld. Hierom werken wij binnen GVT part of ID logistics, met crossdocking. En met onze strategisch gelegen hubs zijn we voorbereid op de emissievrije toekomst.

Wat is crossdocking?

Bij crossdocking worden inkomende goederen direct uitgaande goederen. In dit logistieke systeem worden goederen verplaatst zonder dat ze worden opgeslagen. Hierdoor wordt de doorlooptijd in de logistieke keten verkort. Dit werkt kostenbesparend omdat productvoorraad en magazijnbeheer overbodig zijn geworden. Als ondernemer streeft u er immers naar om voorraden klein te houden zonder dat het leverproces in gevaar komt.

Hoe gaat dit in de praktijk?

Een crossdock medewerker begint zijn werkdag met het lossen van de binnengekomen voertuigen. Hierin zitten afhalingen van onze klanten, retouren en lege emballage, maar ook pendels vanuit onze eigen vestigingen. Tussen iedere hub van GVT lopen 1 of meerdere pendelritten, afhankelijk van de volumes. Deze goederen worden op de hub middels scanning op postcode en klant gesorteerd en klaar gezet voor verlading. Zo garanderen wij de traceerbaarheid van alle zendingen, en weten wij 24/7 waar de zending zich bevindt.

Tijdens de nachtelijke uren moeten de leverschema's goed in de gaten worden gehouden. Want naast de reguliere dagelijkse distributieritten, zijn er de nachtelijke pendelritten. Deze moeten met prioriteit geladen en gelost worden om alle aansluitingen naar onze hubs te halen.

Voorbereid op de toekomst

Dagelijks halen onze chauffeurs goederen op bij onze klanten in de Benelux. Deze goederen komen samen in onze strategisch gelegen hubs in Tilburg, Alkmaar, Apeldoorn, Veendam, Berkel en Rodenrijs en Willebroek(B). In 2022 wordt ook een hub in Echt geopend! Hier worden de zendingen gelost, samengevoegd en geladen. Dit werkt milieuvriendelijk omdat kleinere zendingen worden samengevoegd tot grote ladingen.

Ook zijn we met deze hubs voorbereid op de toekomst. Vanaf 2030 komt de noodzaak tot zero-emissie-aangedreven logistiek. Steeds meer gemeenten willen dan geen vervuilende verbrandingsmotoren meer in hun binnensteden. Door onze strategisch gelegen hubs, is het mogelijk om binnensteden te bevoorraden met zero-emissie voertuigen. Dit draagt bij aan de reductie van CO2-uitstoot. En hiermee bieden wij dus niet alleen snelle, maar ook duurzame logistieke oplossingen.

De uitdagingen van crossdocking

Omdat de doorlooptijden klein zijn is een goede samenwerking tussen leverancier en logistieke dienstverlener belangrijk. Levertijden moeten goed op elkaar worden afgestemd om stagnatie te voorkomen. IT-systemen moeten goed met elkaar samenwerken en er moet een correcte informatie-overdracht zijn.

GVT transport & logistiek

Transport is topsport. Deze logistieke uitdagingen vragen om een goed team van logistieke specialisten. Van vrachtwagenchauffeurs tot magazijnmedewerkers, planners en managers. Iedere dag zetten onze mensen zich 24 uur per dag in om deze logistiek uitdagingen tot een goed einde te brengen en onze klanten tevreden te maken. GVT- WE LEAD THE WAY.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by