Van Mossel KIA ondersteunt opkomende sport padel op vele fronten

Magazines | Driesteden Business nr6 2021

Nederlanders storten zich massaal op padel, een toegankelijke racketsport die mede dankzij de invloed van BN’ers snel terrein wint. Reden voor Van Mossel Kia om erbij aan te haken en een aantal accommodaties, activiteiten én viervoudig Nederlands kampioen Bram Meijer te sponsoren. “Het past precies bij ons merk, met een aantal frappante overeenkomsten,” zegt commercieel directeur Frank Daalhuisen. “Net als Kia is padel laagdrempelig, vernieuwend en bedient het een breed publiek.”
 
Tekst: Aart van der Haagen
Fotografie: Evert van de Worp
  
Alleen al het feit dat het aantal padelbanen in ons land zich in 2021 verdubbelde, van circa 500 naar inmiddels zo’n 1000, zegt genoeg over de populariteit van deze in Spanje geboren racketsport. “Zeker, het lift mee op de hernieuwde belangstelling voor tennis sinds de coronabeperkingen,” zegt Daalhuisen. “Daarbij ligt de drempel om met padel te beginnen lager, want zonder enige ervaring lukt het je al vrij snel om een leuk balletje met elkaar te slaan, in principe in een dubbelspel. Daardoor beleef je al snel veel plezier met zijn vieren.” Vanuit de geschetste overeenkomsten met Kia trok dit de aandacht van dealerbedrijf Van Mossel. “We willen ons graag op een sympathieke manier manifesteren in de omgeving waar we zakendoen. Onze merkorganisatie verbindt zich wereldwijd al jarenlang aan racketsport, dus past padel voor ons mooi in het plaatje. Inmiddels sponsoren we de accommodaties Apeldoorn Padel, Deventer Padel en Club Pellikaan in Apeldoorn en Amersfoort. Ook hebben we een partnership met Bram Meijer, die tijdens het aankomende NK in de Zwolse IJsselhallen zijn vijfde nationale titel hoopt te bemachtigen en als kersverse Kia EV6-rijder een perfecte ambassadeur voor Van Mossel en ons merk vormt. Om het grote publiek bij padel te betrekken, organiseren we clinics voor onze klanten en openbare toernooien. We denken dat deze sport voorlopig hard zal blijven groeien en ja, ook daarin vind je een treffende overeenkomst met zowel Van Mossel en Kia.”
 
Ward Brink, Club Pellikaan Apeldoorn
“Clinics verzorgen binnen samenwerking”

 
“Padel geldt momenteel als één van de snelst groeiende sporten in Nederland,” weet Ward Brink, manager bij Club Pellikaan Apeldoorn. “Reden voor ons om twee van de vier buitentennisbanen te laten ombouwen naar padelbanen. We profileren onszelf als een echte familyclub, met een grote diversiteit aan faciliteiten, zoals fitness, groepslessen, kinderopvang, zwemmen, wellness, racketsporten, judo en dansles. Heel makkelijk voor ouders en kinderen om dingen te combineren. De padelbanen blijken vooral in de avonduren en de weekenden erg populair. Door het laagdrempelige karakter van de sport proberen mensen het graag eens uit en de meesten van hen raken er zo enthousiast over, dat ze ermee doorgaan. Als ze zich meer in technieken en tactieken willen verdiepen kunnen ze les bij ons nemen, maar dat hoeft niet om er plezier aan te beleven. Binnen de samenwerking met Van Mossel Kia is een idee geboren om clinics voor onze leden te gaan verzorgen, om ze met padel te laten kennismaken. Daarbij zal straks viervoudig Nederlands kampioen Bram Meijer een rol spelen. Verder biedt het partnership ruimte aan netwerkbijeenkomsten van Van Mossel Kia en wordt het bedrijf gepromoot als naamgever van de banen, via de scoreborden en allerlei mediakanalen. Bij de entree zal onze bezoekers de speciale winterstand opvallen. Mooi dat we zo samen kunnen optrekken om padel te laten groeien.”
 
Bram Meijer
“Grote slag geslagen”

 
Als eerste Nederlands kampioen padel hoopt Bram Meijer in maart zijn vijfde nationale titel op rij te behalen. “De eerste keer met Peter Bruijsten als teamgenoot, de laatste drie keren met Uriël Maarssen, met wie ik tijdens het EK in Marbella bij de beste acht van 164 deelnemende koppels ben geëindigd,” vertelt hij. “Toen ik er een jaar of twaalf geleden mee in aanraking kwam, speelde nog bijna niemand padel. Inmiddels gaat dat wel richting de 100.000 mensen in Nederland en ook wereldwijd groeit het enorm, mede dankzij bekende sportmensen die het omarmen.” Meijer, die tegenwoordig zijn eigen padelschool runt en het eigen racketmerk Bramos heeft gelanceerd, schrijft zijn succes toe aan een combinatie van talent, ervaring en discipline. “Gemiddeld train ik zo’n dertig uur in de week, waarvoor ik veel reis. Sinds vier jaar bedrijf ik de sport professioneel; reden om een partner in mobiliteit te zoeken. Binnen de contacten die ik met verschillende autobedrijven legde, wekte Van Mossel Kia het prettigste gevoel bij mij op, met een echte familiecultuur. Afgelopen jaar mocht ik mijn kilometers - zo’n 40.000 - per jaar maken in een opvallend bestickerde XCeed, die opviel door zijn comfortabele karakter, met name qua stoelen en hoge zit. Ik stapte altijd fit uit als ik op locatie ging trainen. Ook het design vind ik supergaaf. Wat dat betreft heeft Kia een nog grotere slag geslagen met de EV6, waarin ik sinds begin december rijd. Een ontzettend chique auto vol technologie, met een bizar mooi aangekleed dashboard. Dat zie je bij andere EV’s nog weleens anders. De actieradius van rond de 500 kilometer geeft me alle vertrouwen, zeker in combinatie met het feit dat ik op alle locaties de accu’s kan bijladen.”
 
Mark Ros
“Bijna twee werkweken met volgeladen accu”

 
“Bij de opening van Deventer Padel door mijn huidige compagnon Bob Dubbe proefde ik van de sport en was meteen verkocht,” vertelt Mark Ros. “Vervolgens besloten we samen Apeldoorn Padel op te zetten, dat in februari 2020 van start ging op het voormalige Zwitsal-terrein. Corona gooide een tijdje roet in het eten, maar toen we weer open mochten, ging het als een speer met de animo. Zodanig zelfs, dat we in juni jongstleden het aantal banen met honderd procent hebben uitgebreid naar vier dubbele en twee enkele. Dat laatste is trouwens uniek in Nederland; je vindt het maar op vier plaatsen. De enorm groeiende populariteit van Padel zien we ook in Deventer terug, vandaar het opstarten van een tweede vestiging in de stad, met drie buitenbanen. Sinds 2017 bestaat daar al de semi-binnenlocatie in het hart van ijsbaan De Scheg, ook met drie banen.” Zowel Apeldoorn Padel als Deventer Padel kent een partnership met Van Mossel Kia. “Dat vloeide voort uit de beslissing van Bob en mij om ieder een elektrische e-Niro te gaan leasen, een model er met zijn grote reikwijdte voor zorgt dat we maar weinig hoeven laden. Met een volgeladen accu kan ik bijna twee werkweken vooruit, terwijl ik toch veelvuldig op en neer pendel tussen mijn woonplaats Deventer en onze vestiging in Apeldoorn. De samenwerking met Van Mossel Kia komt naar voren in sponsoruitingen op spandoeken en scoreborden, maar ook in het beschikbaar stellen van banen voor evenementen en in het gezamenlijk organiseren van toernooien. Zo lanceren we eind februari in Deventer het Van Mossel Kia open, vrij toegankelijk voor iedereen. Wie eenmaal met deze sport kennismaakt, raakt verslaafd.”

delen:
Algemene voorwaarden