Wijn en spijs event Deventer Wijnhuis Slot Kleverkamp

Magazines | Driesteden Business nr6 2021

‘Het aantal aanwezigen was precies goed’

Het Deventer Wijnhuis Slot Kleverkamp was begin november wederom de place to be voor wijnkenners en -liefhebbers. Een vijftiental relaties liet zich tijdens het Wijn en Spijs-event van Driesteden Business fêteren en namen de gelegenheid waar om hun eigen netwerk verder uit te breiden.

Tekst: Wilma Schreiber Fotografie: Evert van de Worp

Om in de stemming te komen, kreeg iedereen bij binnenkomst een bubbeltje met roze champagnekoekjes aangeboden. Vervolgens had gastheer Leon van Oudenallen voor de gelegenheid allereerst twee zeer verschillende witte wijnen gecombineerd met een stukje zalm dan wel een stukje pittige kip. “Met de strakke droge Fermentino werd de kip nog scherper, terwijl de lichtzoete Oostenrijkse gewürztraminer die juist zachter maakte.” Daarna konden gasten met twee rode wijnen – de hele zachte Italiaanse susumaniello en een klassieke Bordeaux – het verschil proeven van de combinatie met een stukje jonge c.q. extra belegen boerenkaas.

Mario Riesebeek, directeur van ICT-dienstverlener BData in Deventer, schuift voor de derde keer aan bij dit evenement. Hij heeft genoten van de wijnen en hapjes die erbij geserveerd werden en van de gepassioneerde presentatie door Van Oudenallen. “Aan tafel kregen we steeds twee soorten wijnen en twee soorten hapjes om te ontdekken wat een wijn doet met een hapje en omgekeerd. Dat bleek voor iedereen anders, heel verrassend”, zegt hij. Ook het gezelschap wist hem te boeien. “Ik heb twee jonge ondernemers ontmoet die net een softwarebedrijf zijn gestart. We hebben afgesproken binnenkort samen een kop koffie te gaan drinken.”

Ook Fleur Havers, advocaat en per 1 januari mede-eigenaar van kantoor Overbeek de Meyer in Deventer, herinnert zich de jonge ICT’ers. “Doorgaans ben ik met mijn 35 jaar de jongste en dat was nu eens niet het geval”, lacht ze. “Het aantal aanwezigen was precies goed, ik heb met iedereen wel even contact gehad. Eerst tijdens de ontvangst in de winkel en daarna aan tafel. Een warm welkom en een erg gezellige avond.” Hoewel ze erg van wijnproeven houdt, was ze nog niet eerder in het Deventer Wijnhuis. “Leon gaf een hele goede uitleg bij de wijnen. Echt een heel leuke ervaring.”

Nieuwsgierig geworden, toch ook even met de starters gebeld: ceo Diego Smits en diens collega Nick Douma van ProfitFlow. Sinds twee jaar zijn zij met hun bedrijf, gespecialiseerd in digitale innovatie en softwareontwikkeling, met succes actief in Deventer. “Via via hadden we gehoord over dit evenement, het leek ons hartstikke gaaf, want een wijnproeverij doe je niet elke dag. We waren onder de indruk van de kennis van Leon en de details over de historie van het wijnhuis”, zegt Smits. En die kop koffie met BData gaat er komen wat hem betreft. “Ik zie zeker wederzijds kansen. En daarnaast hebben we tijdens het event nog andere ondernemers kunnen toevoegen aan ons netwerk.”

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by