Thoma Post bedrijfsmakelaars en taxateurs: kennis, netwerk en service

Magazines | Driesteden Business nr4 2021

NEE... dit is geen nieuwe wetenschappelijke formule, maar de interne afkorting van Thoma Post Bedrijfsmakelaars en Taxateurs. Vanuit negen vestigingen staan vakkundige teams klaar om voor klanten de optimale oplossingen ten aanzien van hun bedrijfshuisvesting te realiseren of een professionele taxatie te verzorgen.

Tekst: Wilma Schreiber. Fotografie: Thoma Post

Thoma Post Bedrijfsmakelaars en Taxateurs rekenen heel Oost-Nederland tot hun werkgebied, meer specifiek de regio's Stedendriehoek/Salland, Achterhoek en Twente. "Met zijn allen kunnen we deze regio perfect dichtleggen qua netwerk. Als een collega in Twente iets hoort over onze regio, dan weet ik het ook", lacht Jan Wiggers, bedrijfsmakelaar in het team Stedendriehoek. Alle regio's werken als een team. "Daardoor heeft de klant altijd één direct aanspreekpunt, maar er is altijd back-up van een collega."

Taxaties in de lift

Banken en financiële instellingen maken de afgelopen jaren een professionaliseringsslag en het is een kwestie van tijd dat er een 'Chinese Wall' komt tussen de activiteiten van makelaars en die van taxateurs. "Om die reden hebben wij de bedrijfsmatige taxaties inmiddels in een aparte businessunit ondergebracht, die onder leiding van Marsja Hoogvorst in rap tempo wordt uitgebouwd: inmiddels 5 fte's en groeiend!" Naast de reguliere mkb-taxaties, zijn alle kwalificaties aanwezig om ook de grootzakelijke taxaties (> 5 miljoen) te mogen doen.

Huisvestingsadvies

De bedrijfsmatige expertises van TP BOG lopen uiteen van verkoop- en verhuurtrajecten tot begeleiding bij kopen of huren van een bedrijfspand. "Ook geven we algemene huisvestingsad-viezen. Bijvoorbeeld aan een bedrijf dat om logistieke motieven de mogelijkheden wil verkennen van vestiging langs de A1 of A50. Dan onderzoeken wij wat mogelijk, verstandig en betaalbaar is. En verder geven we ook een indicatie van de waarde van het eigen pand. En dankzij onze korte lijntjes met projectontwikkelaars en bouwers, kunnen we ook globale bouwkosten snel inzichtelijk maken. Dat bevordert de snelheid van zo'n belangrijk proces."

Groeimarkten

Een activiteit die in de lift zit, is sale & lease back, waarbij ondernemers 'de stenen verkopen' om cash vrij te maken en zo de groei van hun bedrijf te kunnen financieren. "Door het pand terug te huren, hoeft het bedrijf nog niet te verkas-sen", verklaart Wiggers, die mede daardoor ook het aantal beleggingen sterk ziet stijgen. "Dat is een echte groeimarkt. Logisch ook, nu de rente laag is." Over groeimark-ten gesproken: bedrijfshallen van klein tot groot zijn erg gewild op dit moment. Als nieuwbouwmogelijkheden stagneren (in afwachting van nieuwe gronduitgiftes) en de bouwkosten oplopen, dan neemt de vraag naar bestaande bedrijfshallen automatisch toe. "Dus als ondernemers hun bedrijfshal willen verkopen of verhuren, laat het ons weten. Vermoedelijk hebben wij de kandidaat al!"

Wat door de jaren heen onveranderd is gebleven, is de dienstverlenende instelling. "Naast marktken-nis en ons uitgebreide netwerk, is een hoog serviceniveau richting de klant zeer belangrijk. Een terugbelverzoek moet als het kan nog dezelfde dag gehonoreerd worden. Sommige opdrachtgevers worden daar in het begin aangenaam door verrast, omdat ze het blijkbaar niet gewend waren. Wij gelukkig wel!"

delen:
Algemene voorwaarden