Nieuws

24-06-2024 15:21

Nooit meer gedoe met facturen: Gebruik een online factuurprogramma!

Voorheen maakte men vooral zijn of haar facturen via Excel en Word. Soms worden facturen zelfs uitgeprint en per post verzonden. Dit werkt natuurlijk, maar het kan makkelijker. Je kunt namelijk een factuurprogramma online gebruiken. Hierdoor kun je facturen maken, opslaan en versturen. Dit allemaal onder 1 dak, hoe fijn is dat? Wil jij niet meer steeds te veel moeite doen om je facturen op de juiste manier te maken, op te slaan en te versturen? Lees dan vooral verder want dan zul je erachter komen waarom er zoveel voordelen zijn aan een factuurprogramma online.

Geen chaos meer
Je herkent je waarschijnlijk wel in het feit dat je soms chaos ervaart als het gaat over je facturen. Je gebruikt verschillende tools voor het maken van je facturen, en weer andere tools voor het opslaan en versturen van je facturen. Hierdoor heb je overal wel iets staan, en weet je soms niet goed waar je het moet zoeken, logisch. Wanneer je gebruikmaakt van een online factuurprogramma zul je deze chaos niet meer ervaren. Je hebt namelijk alle handelingen die je moet verrichten rondom je facturen onder een dak. Hierdoor staat alles netjes en overzichtelijk in een programma, en hoef je dus ook nog alleen maar deze tool te gebruiken. 

Overzicht en andere voordelen
Naast dat een online factuurprogramma de chaos wegneemt, heeft het nog vele andere voordelen. Allereerst heb je geen overvolle mappen meer in je kantoor/huis liggen met uitgeprinte facturen, je doet nu immers alles online. Daarnaast kun je snel je btw-aangifte doen vanuit het online factuurprogramma. Ook zie je in een oogopslag welke klanten je facturen al wel of nog niet hebben betaald, ook niet geheel onbelangrijk. Facturen worden sneller betaald via een specifieke betaallink, en je hoeft niet meer uren te zoeken naar een factuur. Je hebt alles namelijk overzichtelijk in het programma staan. Tot slot zullen er minder fouten in je facturen staan, omdat het proces bijna volledig kan worden geautomatiseerd. 

Hoe kies je een online factuurprogramma? 
De keuze binnen online factuurprogramma’s is eindeloos. Daarom is het belangrijk om te onderzoeken wat je graag wilt dat het programma te bieden heeft. Daarnaast is het wel handig dat je een betaallink kunt plaatsen op de factuur. Zo kunnen facturen sneller betaald worden, en kunnen klanten bijvoorbeeld ook met iDeal betalen. Kijk ook naar de huisstijl, wil je een standaard layout of je eigen huisstijl? ga ermee aan de slag en ervaar de gemakken van een online factuurprogramma zelf!
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by