Nieuws

14-10-2022 11:07

Vergoeding helft van de energiekosten voor ondernemers

Voor mkb’ers met een hoge energierekening is eindelijk meer duidelijkheid bekend. Haagse bronnen zeggen tegen De Telegraaf dat het kabinet de laatste hand legt aan een steunpakket van zo’n 2,5 tot 3 miljard euro. Onderdeel daarvan is dat het kabinet bereid is om de helft van de stijging van energiekosten te compenseren. Daar zit wel een plafond aan, wordt gemeld.

Maar dat is voor energie-intensieve bedrijven zoals bakkers en sauna’s niet voldoende. Voor hen komt er een aparte regeling, die het kabinet vrijdag hoopt te presenteren en waar nog aan wordt gesleuteld. Het idee is volgens bronnen om de helft van de stijging van de energiekosten te vergoeden. Daar zit wel een maximum op, waarover nog onderhandeld wordt. Het kabinet zou volgens meerdere bronnen nu koersen op een bedrag van maximaal 160.000 euro per bedrijf.

Daarnaast zijn er voorwaarden voor welke bedrijven er als energie-intensief mkb worden aangemerkt. De lat voor energie-intensief komt naar verwachting te liggen bij energiekosten die 12,5 procent van de omzet van het bedrijf bedragen. Vrijdag overlegt het kabinet nog over de laatste details van de regeling, betrokken benadrukken dat details dan nog kunnen veranderen. Het kostenplaatje hangt daar ook nog vanaf, maar zal volgens bronnen rond de 2,5 tot 3 miljard euro uitkomen.
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by