Nieuws

20-06-2022 20:09

Startende ondernemer? Zorg dat mensen je weten te vinden

Je eigen bedrijf starten. Geen stap die je zomaar even neemt. De kans is groot dat er vele maanden of zelfs jaren aan voorbereidingen aan vooraf zijn gegaan. Je hele leven staat misschien wel in het teken ervan, je bent bijna met niets anders meer bezig. Er moet van alles geregeld worden, het plan dat je in je hoofd hebt moet worden omgezet in een echt bedrijf, winstgevend het liefst. Je moet na gaan denken over zaken als locatie, over het in dienst nemen van medewerkers, over leningen en rekeningen die betaald moeten worden. Maar uiteindelijk is het dan zover, en kun je echt aan de slag. Maar dan begint het eigenlijk pas…

Voor jou een big deal, voor anderen niet

In de periode dat je bezig bent met het opstarten van je bedrijf, is dat misschien alles waar je aan kunt denken, waar je over kunt praten. Het enige dat je écht bezighoudt. In je omgeving zal je dan best wel merken dat dit voor anderen niet het geval is. Logisch, het is tenslotte niet hun plan, niet hun bedrijf. Iets wat in jouw hoofd ontzettend groot en allesoverweldigend is, is voor anderen een simpele bijzaak, zo hard is het.

Zo werkt het echter niet alleen in je directe omgeving, bij vrienden en familie. Ook in de wereld daarbuiten is niemand zo met jou en je bedrijfje bezig. De meeste mensen weten simpelweg niet eens dat jij bestaat, en al helemaal niet dat je een eigen bedrijf hebt. Dat is geen onwil of een gebrek aan interesse. Nee, het is de realiteit. En het is natuurlijk aan jou om daar iets aan te veranderen.

Zorg dat ze weten dat je bestaat

Open je een nieuw bedrijf, dan is er op zich niemand die dat doorheeft. Je zal er zelf actief ruchtbaarheid aan moeten geven, en mensen die eventueel je klant zouden kunnen worden van je bestaan op de hoogte moeten brengen.

Dat kan op allerlei manieren. Er is de aloude marketing, die het nog steeds goed doet. Adverteren, zichtbaar zijn op beurzen of markten, letterlijk zorgen dat mensen je zien. Daarnaast zal je ook online aan de slag moeten. Een goede website moeten maken, en zorgen dat deze op relevante momenten, bij relevante mensen terechtkomt. Een goede linkbuilding strategie is daarbij eigenlijk onmisbaar. Dankzij linkbuilding kun je in de zoekmachines een autoriteit worden precies op de gebieden waar jouw bedrijf actief in is. Hierdoor kom je hoger terecht in de zoekresultaten, en is de kans dat nieuwe klanten je vinden opeens stukken groter. Zeker dus iets om mee te nemen op je lijstje van al die dingen die nog moeten gebeuren, en die je zeker niet mag vergeten.
delen:
Algemene voorwaarden