Nieuws

20-05-2022 09:23

Wijn & spijs: bijpraten in een ongedwongen setting

Nog geen week nadat de laatste coronamaatregelen werden opgeheven, kon er weer ouderwets genoten worden tijdens een Wijn & Spijsevenement van Driesteden Business. Marco en Sascha Hoogen Stoevenbelt van Wijnkoperij Henri Bloem Apeldoorn verwelkomden rond half acht 's avonds een tiental gasten in hun vinotheek aan de Asselsestraat voor een workshop in Italiaanse sferen.

Tekst: Wilma Schreiber Fotografie: Evert van de Worp

Bij binnenkomst kregen de deelnemers gelijk in stijl een aperiti-vo aangereikt, een heerlijke Italiaanse prosecco. Daarna ging het van antipasta en primi naar secondi di carne en formaggio, met steeds drie gerechtjes per gang, die alle bereid waren door de buren van restaurant Bianco. "Wij schonken dan een wijn erbij om de gasten te laten ontdekken bij welk hapje deze het beste paste en waarom. Op mijn advies analyseerden de gasten eerst de wijn: hoe krachtig of mild is deze, heeft hij veel of juist weinig zuren", vertelt Marco Hoogen Stoevenbelt. De verrassing van de avond betrof de wijn bij de kazen. "We hadden een Primitivo Passito geselecteerd, een wijn van ingedroogde druiven die vergist wordt tot 16% en daarna versterkt tot 20%. De wijn bleek zoeter dan wij gedacht hadden en uiteindelijk het best te passen bij de pikante gorgonzola. Een crash van pittig en zoet werkt soms heel goed."

Een van de deelnemers was Renee Krijgsman van Krijgsman Fotografie in Beekbergen, gespecialiseerd in het vastleggen van bijzondere levensmomenten. Een jaar of drie geleden bezocht zij al eens eerder een event van Driesteden Business en nu trok de wijnproeverij haar aandacht. "Na twee jaar nauwelijks genet-werkt te hebben, vond ik het leuk om weer eens wat mensen te ontmoeten. Het was een heel goed verzorgde avond met goede wijnen in een ongedwongen setting. Interessant om de smaak-beleving te ervaren met steeds een ander gerechtje en daar over te horen vertellen", zegt ze. Zakelijk gezien kijkt Krijgsman vooral naar de lange termijn. "Als je elkaar weer tegenkomt, heb je toch makkelijker een connectie. En via LinkedIn heb ik contact gelegd met alle aanwezigen."

Martin Boezaart, directeur-eigenaar van het Apeldoorns Pallet-bedrijf, is samen met zijn partner Josine Blok ("zij is van de wijn, ik doe aardig mee") naar het evenement bij Wijnkoperij Henri Bloem gekomen. "Ik was al eens bij hen in de winkel geweest, maar tijdens zo'n avond ontdek je hoeveel kennis ze hebben. Ze hadden een heel plan gemaakt en het mooi opgebouwd qua wijnen", zegt hij. "En bij de test welke wijn bij welk gerechtje paste, had ik ze allemaal goed. Dat vond ik wel stoer." Daarnaast was het ook qua netwerk een plezierige bijeenkomst. "Ik was een tijdje niet geweest en heb met een aantal oude bekenden bijgepraat. En leuk om Pieter van de Mosselaar weer te zien. Kortom, een supergeslaagde avond."

delen:
Algemene voorwaarden