Nieuws

04-03-2022 14:01

Creddo maakt het nu ook in Nederland makkelijk om een zakelijke lening af te sluiten

Het Zweedse fintechbedrijf Creddo gaat haar diensten ook in Nederland aanbieden. Daardoor wordt het voor ondernemers gemakkelijker om aan een zakelijke lening te komen. Voorheen hadden ondernemers maar weinig keuze en moesten ze zelf bij iedere financierder apart een aanvraag indienen. Met de komst van Creddo is dat nu verleden tijd. Dankzij het vergelijkingsplatform is het mogelijk om met één aanvraag offertes van verschillende aanbieders te verkrijgen.

Creddo verandert de markt
Met de komst van Creddo zal de markt voor zakelijk lenen in Nederland veranderen. Niet alleen ondernemers die al jaren bezig zijn kunnen in aanmerking komen voor een zakelijke lening. Het Zweedse bedrijf maakt het namelijk ook mogelijk om als beginnende zzp’er een aanvraag te doen en succesvol te voltooien. Dat is mogelijk doordat het bedrijf ook partners heeft die niet naar jaarcijfers kijken, maar analyseren aan de hand van cashflow. Dat betekent dat het overleggen van een overzicht van transacties op de zakelijke rekening voldoende is. Ondernemers die net beginnen kunnen ook al in aanmerking komen voor een zakelijke lening, door een bedrijfsplan en een aflossingsplan in te leveren.

Meteen overzicht
Voor ondernemers is de komst van een vergelijkingsplatform als dat van Creddo goed nieuws. “Het is voor Creddo belangrijk om ambitieuze bedrijven verder te helpen. Het is nu gemakkelijker om de verschillende bedrijfsleningen met elkaar te vergelijken. Je wilt als ondernemer uiteraard altijd al je opties openhouden”, zegt aandeelhouder Floris van Vredendaal.

Het is voor ondernemers daardoor gemakkelijker geworden om overzicht te krijgen, zonder dat dit veel tijd kost. Ondernemers maakten voorheen zelf een overzicht door met iedere kredietverstrekker afzonderlijk contact te zoeken. Dat is niet meer nodig. “Je doet één aanvraag en die legt Creddo dan voor aan alle financiële partners. Een aantal kredietverstrekkers kan dan een aanbod doen in de vorm van een offerte. De ondernemer mag dan zelf kiezen met welk bedrijf hij het liefst in zee gaat.”

Gratis, zonder advertenties
Wat meteen opvalt aan Creddo in vergelijking met andere vergelijkingssites, is dat advertenties ontbreken. Bovendien is het gebruik van het platform volledig gratis. Toch weet de Zweedse fintech zelf iets te verdienen aan het nieuwe platform.

Het bedrijf kan haar diensten namelijk gratis aanbieden doordat het met verschillende partners samenwerkt. “Wanneer een ondernemer een zakelijke lening via Creddo afsluit, krijgt het platform daar een vergoeding voor. Zo is en blijft het platform gratis en reclamevrij.”

Doelstellingen en ambities
Daardoor is het voor ondernemers mogelijk om een kredietverstrekker te vinden die past bij de ambities, doelstellingen en missie van hun bedrijf past. Zo zijn er een aantal kredietverstrekkers die groene zakelijke leningen aanbieden aan duurzame ondernemers. “In elke relatie is het belangrijk dat je overeenkomsten hebt. Waarom zou dat bij een zakelijke lening anders moeten zijn?”, vraagt Van Vredendaal zich af.

Creddo is dan ook opgericht door Zweedse ondernemers die uit het midden- en kleinbedrijf komen. De oprichters van het bedrijf hebben vooral kennis van fintech. Zij willen nu iets terug doen voor andere ondernemers in het MKB en als zzp’er door het aanvragen van een zakelijke lening gemakkelijker te maken. Met de achtergrond in het MKB kan het bedrijf de aanvragen beter begrijpen en daardoor koppelen aan de financiering partners. “Het is echt belangrijk dat iedere ondernemer kan profiteren van de mogelijkheden van de digitale toekomst.”
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by