Nieuws

25-11-2021 22:54

Van Werven het beste familiebedrijf van Gelderland 2021

Na een spannende finale heeft de jury namens het Gelders Familiebedrijven Gilde het infra en recycle bedrijf van Werven uit Oldebroek uitgeroepen tot het beste bedrijf van 2021.

De voorzitter van de jury ,Rob Banken, geeft aan dat het absoluut een close finish was. Van Werven heeft zich ten opzichte van de vier andere finalisten onderscheiden door de focus op een duurzame economie, betrokkenheid op de lokale samenleving en visie op de toekomst.

De familie van Werven , goed vertegenwoordigd tijdens de Award uitreiking, vertelt trots maar ook zeker overvallen te zijn met deze overwinningen. Zij dragen deze prijs op aan het personeel en oprichter opa Willen van Werven.  Wilfred van Werven , derde generatie, vindt dat de vijf finalisten eigenlijk allemaal de winnaars van vandaag zijn.

In het voorjaar van  2020 zijn er ruim 70 Gelderse bedrijven genomineerd door collega-bedrijven, relaties, familie, gemeenten en provincie Gelderland. Niet iedere organisatie kan of wil dan aan de competitie deelnemen. Uiteindelijk hebben 20 familiebedrijven de handschoen opgepakt. Na een strenge selectie door de jury is men tot een top 5 van finalisten is gekomen. Von Gahlen uit Zeveneaar, Huisman Etech uit Druten,  Lagemaat uit Heerde, Hooijer Renkum en van Werven zijn tijdens de jurybezoeken aan de tand gevoeld over thema’s als duurzaamheid, innovatie, bestuur, opvolging en  maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Van Werven schaart zich bij de winnaars van 2018 en 2019, Hilvers Bakkers en DKC totaal techniek, in een rij van stevige en gerenommeerde bedrijven. Hilvers bestaat ruim 70 jaar, DKC totaaltechniek is al meer dan 60 jaar oud en van Werven viert haar 75 jarige jubileum. Deze hogere leeftijd is typerend voor familiebedrijven maar geen vanzelfsprekendheid. Binnen het familiebedrijf staat continuïteit voorop; daarin zijn opvolging, concurrentiekracht, goed bestuur en het vermogen om te vernieuwen belangrijke ingrediënten. Het Gelders familiebedrijven Gilde is opgericht om te helpen door gerichte kennis en een stevig netwerk van familiebedrijven aan te bieden.
De feestelijke bijeenkomst was omlijst met inhoudelijke presentaties van Ralph Wessels van ABN Amro over de schijnbaar tegenstrijdige economische groei. Marinka Nooteboom van Nooteboom Trailers gaf een in kijk in het wel en wee van haar familiebedrijf tijdens corona en de eerder financiële crisis. De award is uitgereikt door Hans Biesheuvel van ONL voor ondernemers. Daarbij gaf hij een actuele inkijk in wat er nu speelt in Den Haag.

Voor 2022 staat er weer een nieuwe verkiezing in de planning. www.geldersfamiliebedrijvengilde.nl
delen:
Algemene voorwaarden