Bedrijfsprofiel

11-07-2022 20:59

Simako-BDM: 'We moesten moeite doen om terug te komen'

Woensdag 11 mei: een zonovergoten dag, ideale omstandigheden voor een motortoertocht in de omgeving van Apeldoorn. Tijdens dit netwerkevent, dat Driesteden Business organiseerde in samenwerking met Simako-BDM in Apeldoorn, leefde een vijftal ondernemers zich uit op stoere off-the-roads en had een grandioze middag.

Tekst: Wilma Schreiber. Fotografie: Evert van de Worp

Na een hartelijke ontvangst en een goede lunch ging het gezelschap om 14.00 uur onder begeleiding van Koen Teunissen, directeur van Simako BDM, de weg op. Voor de rit had Teunissen vijf off-the-roads geselecteerd, in verschillende cc-klassen, met enkele boxers, een parallel twin en een viercilinder in lijn. De route voerde over de Posbank naar Heteren, bij Wageningen met het pontje over en via Otterlo terug naar Apeldoorn. "We hadden alles mee: mooi weer en omdat het een doordeweekse dag was, was het rustig op de route. Onderweg zijn we drie keer gestopt om te wisselen van motor, zodat iedereen kon kennismaken met diverse typen motorfietsen", zegt Teunissen. "Een erg leuke tocht en een enthousiaste groep."

Bert Groenhuijzen, directeur van Winner Software in Apeldoorn dat mkb'ers ondersteunt bij al hun automatiseringsvraagstukken, is een echte motorfan. Hij rijdt al twintig jaar BMW, racet en is uit interesse voor de nieuwe modellen naar het event gekomen. "Zelf heb ik een BMW R1100RS uit 1996, een superbike met inmiddels 150.000 kilometer op de teller. Ik heb genoten van de variatie aan motorfietsen, we moesten moeite doen om terug te komen. Toch heb ik geen vervanging kunnen vinden", lacht hij. Met zijn collega-motorrijders, die hij voor dit event niet kende, heeft hij inmiddels via LinkedIn contact gelegd. "Als we elkaar weer tegenkomen, kan er nog wel iets uit voortkomen."

Ook Raymond van den Benken van ROWIQ Advies, dat bouwgere-lateerde partijen begeleidt richting certificering en kwaliteit, met wet- en regelgeving als specialisme, is een fervent motorrijder. "Ik dacht dat we met eigen motor een rit gingen maken, dus het was een hele verrassing dat er BMW-motoren klaarstonden", vertelt hij. "Mij sprak met name de GS1250 aan met een 30-liter tank. Mooi groot, met een stoer uiterlijk en het rijdt fantastisch. Fancy dashboard met een halve computer voor je neus, waarmee je ontieglijk veel kunt regelen." Bij terugkomst werden de ervaringen met de diverse modellen uitgewisseld. "De groep ging ontzettend leuk met elkaar om, iedereen heeft dezelfde passie. Weer eens wat anders dan een bedrijfsbezoekje."

Leuke gesprekken waren het zeker, beaamt Rick Viets, assistent-beheerder van multifunctioneel centrum 't Huiken in Elburg. "Ik raakte aan de praat met Raymond. We zijn bezig met een nieuw ventilatiesysteem, dus mocht het tot uitvoering komen dan zou ik hem vanwege zijn knowhow kunnen aanbevelen bij het bestuur", zegt hij. Zelf rijdt hij een Suzuki 750, een echte sportmotor. "Uit mezelf zou ik niet snel op een off-the-road stappen, maar het is me heel goed bevallen. Je zit fijn rechtop en in tegenstelling tot wat ik dacht, is het geen windvanger. De nieuwprijs van een BMW valt buiten mijn budget, maar ik ga zeker een keer kijken bij de tweede-handsafdeling van Simako BDM."

delen:
Algemene voorwaarden